Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Basınla buluştu ,Rize İçin Önemli Konulara Samimi bir şekilde cevap verdi

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Basınla buluştu ,Rize İçin Önemli Konulara Samimi bir şekilde cevap verdi

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, gazetecileri kahvaltıda misafir etti.

Sohbet ortamında başlayan oturumda Muhabirimiz Yasemin Özçelik'in sorduğu sorulara samimi bir şekilde cevap verdi..

yasemin-czeclik.jpg
Eski müftülük sitesi inşaatı neden hala başlatılmadı ? Dükkan  sahipleri bu gecikmeden mağdur ev sahipleri ne kadar süre ile kira yardimi alacak?
İSHAK ALİM: Deniz sitesinin  ihalesi yapıldı sontaj çalışması yapılıyor inşaata en kısa zamanda  başlanacak dedi.


Şehir merkezi duraklarının hepsi karşıda şehri bent gibi bölen Karadeniz yolunun yer altından olma gibi bir çalışma var mı?
İSHAK ALİM: Duraklarla alakalı Cumhurbaşkanımızın en son ziyaretinde  Çaykur ile Emniyet Müdürlüğü olduğu yerde bir batçık'la Karadeniz sahil yolu Güney çevre yoluna bağlantı projemiz vardı, talimatını verdik,orda ki batçık ile yapılacak kavşak projesi hem güney çevre yolu sahile çıkış noktasında bir  bağlantı  olacak hem şehir merkezinde ki kavşağın yükünü hafifletecek,  hem Müftü Mahallesinde batçık olacağından buradan vatandaşların sahile ulaşımını sağlayacak bir proje olacak. Salarha tünelini şehir taraftan çıkışta sahile iniş noktasında buluşturacak  bir bağlantı yolu olacak. 

ishak-alim-4.jpg
Şehrimize yakışan bir terminal binası 20 yıldır konuşuluyor her hangi bir çalışma var mı ?
İSHAK ALİM:Terminal ile ilgili çalışmalar devam ediyor yakın zamanda da duyurulur,bizim daha önce 2023 vizyon projelerimiz vardı,bunların bir çoğu yapıldı. Yapılmayan sanırım bir teleferik ve terminal bunlardan en önce yapılacak olan  terminal .
Esasında şehrin trafiğini rahatlatmak şehre bambaşka bir Hürriyet kazandırmak içerisinde hizmet anlamında mevcutta belki bu gerçekleşmez ama  sahil yolumuzu dağın ardına atarak tamamen şehir trafiğini rahatlatmak yönünde bir çalışma olacak. İnşallah tüm bu şehri kapsayacak. Batçık'a da gerek kalmadan merkezdeki kavşak için vatandaşlarımızın sahil kesiminden hangi mahalle olursa olsun Gülbahar ,Müftü ,Portakallık hepsi rahatlıkla sahile olduğu yerden geçecek bir imkana kavuşacak. Şehrimiz için önemli bu projeyide inşallah gerçeklestirmekte Ak partiye nasip olur.


Çaykur'un özel sektöre uygun fiyata kuru çay satması ve ödemesinin uzun vadede olması sizce doğru mu ?
İSHAK ALİM: Çaykur üzerinden gündem oluşturmaya çalışanlar  var ,her hangi bir evrağı olmadan şu miktara çay satıldı diyenler var , rakam telafuz etmek istemiyorum çünkü rakam yazdıkca algı oluşuyor, bahsedilen rakamlar da miktarlar da hepsi yanlış.

ishak-alim-3.jpg
Özel sektörün düşük fiyata aldığı çaya Çaykur veya İktidar Partisi olarak bir müdahale düşünüyormusunuz ?
İSHAK ALİM: Özel sektörün enerji ve işçilik gibi bir maaliyeti var kıyaslama noktasında da bir sıkıntı olabilir .Ancak özel sektör şunu da yapabilir ,zincir marketler dediğimiz market ve firmalar özel sektörde yüksek miktarda çay bağlantısı yapıyor. Bu bağlantıları yaparken maaliyetini alacak olan kişi belirliyor. Bizim komşumuz arkadaşımız olan özel sektör firmalarımız orda maaliyeti ''Hayır kardeşim işçilik enerji vergi hammadde fiyatım şu'' derse yani 2,50 den 2,80 ' den 3 liradan nerde maliyet var fiyat bellidir.  3.80 maliyetim budur bunun üzerinden ben sana maliyetimi açıklarım bunun üzerinden kârımı koyar satarım diyebilse özel sektör, sorun kalmayacak ama  maalesef ki özel sektör kendi arasında şu fiyata kadar çayı alabilirim. Rekabetine girince aslında parayı yine kendisi değil zincir market kazanıyor.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim,  Rize Ziraat Çay Bahçesi’nde Rize’nin gündeminde olan  Rize-Artvin Havalimanı, Çay Kanunu, Lojistik Merkezi gibi konulara  ilişkin açıklamalarda da bulundu.
Aralık ayında havalimanında test uçuşlarının başlayacağını dile getiren Alim; ‘‘Zeminde bir oturmadan dolayı 29 Ekim’de açılması planlanan havalimanı dolgu olması sebebiyle daha önce Ordu- Giresun havalimanındaki meydana gelen olaylardan dolayı biraz daha dolgunun oturması beklendi.  

Aralığın sonunda test uçuşları başlayacak. İnşallah en kısa zamanda hizmete geçecek’’ ifadelerini kullandı.

Haber : Yasemin Özçelik

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.