Ak Parti Rize MHP'ye Cevap Verdi

Ak Parti Rize MHP'ye Cevap Verdi

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından MHP Rize İl Başkanlığı bombardıman ateşine tutuldu. İşte AK Parti'nin çok sert açıklamalarının yer aldığı o metni:

MHP Rize İl Başkanlığının Ak Parti Rize İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istemesi ve bu sırada polis ekipleriyle arbede yaşanmasına neden olmasına Ak Parti Rize İl Başkanlığından çok kısa sürede çok sert bir şekilde karşılık geldi.

 Ak Parti Rize İl Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

AK Parti Rize İl Teşkilatı olarak kurulduğumuz günden bu yana Rize'de siyasal ortamın gerginleşmemesi, uzlaşma ve diyalog kültürünün tesisi, Rize menfaatlerinin ön plana çıkarılması bağlamında muhalefet partileri ile her zaman özenli bir ilişki kurmaya gayret ettik ve etmekteyiz.

Fakat iktidar sorumluluğumuzun gereği olarak gösterdiğimiz bu iyi niyetli çabaların bazı muhalefet partileri tarafından zaaf gibi algılanarak istismar edilmeye çalışılması son derece yakışıksız olmuştur.

Özellikle son dönemlerde MHP Rize il teşkilatı tarafından, son derece kof, edebe muhtaç, ne idüğü belirsiz bir üslupla sarf edilen cümleleri sağlıksız bir ruh halinin ürünü olarak görmekteyiz.

Bu ruh halinin de etkisiyle olacak ki; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin Çelik'in sözlerini bahane ile MHP il teşkilatının partimiz önünde gösteri düzenleyerek ve gerginlik üreterek genel başkanlarına seslerini duyurma basitliğine inmeleri son derece tehlikeli ve sorumsuz bir siyasi tavır olarak telakki edilmelidir.

Genel Başkan Yardımcımızın üslubunu beğenmeyerek celallenenler, sayın Devlet Bahçeli'nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yönelik ağza alınmayacak küfürleri karşısında nasıl ilkesel bir tutum takındıklarını ve takınacaklarını, inandırıcı olmaları bakımından kamuoyuna izah etmeleri gerekmektedir.

MHP tabanının tam karşısında yer alan ve bir dönem kıyasıya mücadele ettikleri marjinal sol guruplar, gezi parkı bahanesiyle  Türkiye'nin dört bir yanında milletin inanç değerlerine saldırırken, devletin araçlarını yakarken, kaldırımları söküp polise atarken, iktidar partisi binalarını kundaklarken hiçbir açıklama yapamayarak adeta zımni destekçiliği kabullenenlerin genel başkanlarına yapılan eleştiri karşısında sahte kabadayılığa soyunma izansızlığını Rize halkının vicdanına bırakıyoruz.

MHP'nin gezi olaylarına karşı paradoksal tutumu sayesinde, genel itibariyle muhafazakarlığı temsil eden mensuplarının kahir ekseriyeti evlerinde dudaklarını ısırarak bu acıklı manzarayı izlemek durumunda kalmış, bazıları da Ak Parti mitinglerine katılarak sayın başbakanımıza sevgi gösterilerinde bulunmuş  ve MHP kendi tabanının vicdanında mahkum olmuştur.

Türkiye'nin ve Rize'nin en önemli meselelerinde söyleyecek sözleri olmayanların, genel başkan şakşakçılığı, ergen genç nobranlığı ve müsamere çocuğu heyecanıyla çelengi kapıp iktidar partisi önüne koşarak büyük bir iş yaptıklarını sanmaları MHP Rize il teşkilatının politik vizyonunu göstermesi bakımından ibret vericidir.

MHP'nin güneydoğu meselesinde ırkçı, şoven ve militarist söylemlere sığınarak adeta  bölünmeyi tetiklemesini ve PKK' ya taban sağlamasını, ağzına geleni söyleyerek siyaset yaptığını zannetme hafifliğine kapılmasını sadece ve sadece kandan beslenmekle izah etmek mümkün olabilir. MHP Kürt meselesinde bugüne kadar küfür ederek, hakaret ederek kendisini rahatlamaya çalışmak dışında hiçbir siyaset üretmediği gibi aylardır gelmeyen şehit cenazelerinin, sağlanan kardeşlik ortamının adeta hayıflanmasını yaşayarak süreci sabote etmeye çalışmaktadır. AK Parti, siyaseten hiçbir şekilde  ihtiyaç duymamasına rağmen Türkiye'nin selameti için kendi varlığı açısından büyük bir risk alarak MHP'nin de önemli bir ayağını teşkil ettiği faşist-ulusalcı paradigmanın 100 yıllık enkazını temizlemekle meşguldür bugün. Ve bu tavır milletimiz tarafından takdir edilmekte, milletimiz tarafından onanmaktadır. AK Parti milletin partisidir ve milli iradenin arzulamadığı hiçbir şeyi yapmamıştır, yapmayacaktır.

AK Parti Rize İl Teşkilatı olarak Rize'de hoşgörülü, demokratik bir ortamın tesisine yönelik çabamızı, inancımızı ve sorumluluğumuzu taşımaya devam edeceğiz. Fakat bu kabil basit enstrümanlarla gerginlik üreterek iyi niyet istismarı yapanlara misliyle mukabele edeceğimizi Rize kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

AK Parti Rize İl Başkanlığı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.