Aksu Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin BAŞARAN; Tüm mahalle sakinlerine buradan sesleniyorum, oy vermek sizden hizmet etmek bizden

Aksu Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin BAŞARAN; Tüm mahalle sakinlerine buradan sesleniyorum, oy vermek sizden hizmet etmek bizden

Aksu Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin BAŞARAN : Tüm mahalle sakinlerine buradan sesleniyorum, oy vermek sizden hizmet etmek bizden.

Hüseyin BAŞARAN Aksu mahallesi muhtarlığına adaylığını açıkladı.
Aksu mahallesi muhtarlığına adaylığını açıklayan Hüseyin BAŞARAN’nin muhtar seçilirse yapacaklarına dair projelerini anlattı.

Aksu mahallesi muhtar adaylığımı açıkladım, Hizmet odaklı bir anlayışla muhtarlık görevini sürdüreceğim. Bir çok projem var görev sürem içinde bu projelerimi bitirmek için çalışacağım.

Kısaca bazı projelerimden bahsetmek istiyorum;

Özellikle İnşallah halkımız bizi göreve getirir getirmez  daha önce mahallemizin bazı gençleri ile bir araya geldiğimizde dile getirdiğimiz projelerden biri olan mahallemizin adına kuracağımız bir dernek olacak. Bu dernek çatısı altında yapacağımız faaliyetleri kısaca sıralarsak;

Mahallemizde yaşayan kadınlara yönelik olarak dikiş/ nakış kursları açılacak
Yemek kursları açılacak
Din eğitimi ve Kuran-ı Kerim kursları açılacak ,
Açacağımız bu kurslar sayesinde kursiyerlerimize verdiğimiz eğitim neticesinde, bazı ürünlerin imalatını yapacağız (mesela pijama takımı v.b ürünler) bu sayede kursiyerlerimize iş imkanı sağlamış olacağız. İsteyen kursiyerlerimiz söz konusu ürünlerin üretimine katılabilecek. Bu sayede mahallemizde yaşayan kadınlar iş sahibi olacak , dernek bünyesinde çalışacaklarından hem maaşları olacak hem de sigortaları olacak. Kadınlar aile bütçelerine önemli bir katkı sağlamış olacaklar.

Yemek kurslarımızla özellikle evlenme cağında ki kızlarımıza yönelik olacak tabi isteyen ev kadınları da bu kursumuza katıla bilecek.

Din eğitimi ve Kuran-ı Kerim kurslarımız mahallemizde yaşayan kadın erkek tüm isteyenlere açık olacak, hem din adına bilmediğimiz bilgileri öğreneceğiz hem de Kuran-ı Kerim okunasını bilmeyenlerimiz kuran okumasını öğrenecekler.

Tabi kuracağımız bu dernek sadece mahallemizde kurs açmakla ilgili olmayacak mahallemizde yaşayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da bu dernek bünyesinde karşılayacağız, Bilindiği üzere ilk – orta ve lise öğrencilerinin kitap ihtiyacı devletimiz tarafından karşılanıyor. Biz dernek olarak tüm öğrencilerimizin devletin karşıladığı ders kitapları haricinde

Tüm öğrencilerin defter
kalem, silgi
Yardımcı ders kitapları
Gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu sayede mahallemizde yaşayan ailelerin bütçelerine katkıda bulunmuş olacağız.

Mahallemizin en büyük sorunlarından biride mezarlık sorunu. Bu sorunu da çözüme kavuşturacağız, şuan her aile kendine bir aile mezarlığı oluşturma derdinde, bu durum gerçekten bazen can sıkıcı olabiliyor. Tüm mahalle halkıma sözümdür bu sorun öncelikli meselemiz olacak ve göreve geldikten kısa süre sonra bu sorunu çözeceğiz.

Ayrıca yine kuracağımız dernek bünyesinde gönüllülerden oluşan bir ilk yardın ve kurtarma ekibi oluşturacağız. Bu sayede gençlerimiz arasında ki samimiyeti ve arkadaşlıklarını artırmayı sağlayacağız. Ayrıca belli periyotlarla gençlerimizle bir araya geleceğiz, fikir alışverişinde bulunup isteklerini dinleyeceğiz, varsa sorunları onları da dinleyip bir çözüm oluştura bilmenin yollarını arayacağız.

Tabı ki mahallemizde yaşayan yaşlılarımız ile ilgilide bazı plan ve düşüncelerimiz var. Öncelikle bir mahalle danışma heyeti oluşturacağız bu heyette bulunan büyüklerimizle istişareler yapacağız. mahallemizde yapacağımız hizmetlerin tününü öncelikle bu heyete sunacağız onların fikirlerini ve olurlarını alarak  işlerimizi yürüteceğiz. Büyüklerimiz bizlerin yol çizeni olacak, mahallemizde oluşabilecek itilafları danışma heyetimizle çözüme ulaştıracağız.

Daha bir çok proje ve planlamalarımız var. İnşallah mahalle halkımız bizleri bu göreve layık görür ve bu görevi bize verirse, Muhtarlık görevini hakkı ile yerine getirmek için uğraşacağız. yanı  klasik muhtarlık anlayışının dışında, Hizmet odaklı bir anlayışla çalışacağız.

Tüm mahalle sakinlerine buradan sesleniyorum oy vermek sizden hizmet etmek bizden. diyorum

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.