Alim, AK Parti Kongre Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Rize İl Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ilçe kongre süreçlerini değerlendirdi.

AK Parti Rize milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve basın mesnuplarının katıldığı programda AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, partisinin ilçe kongreleri süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.


AK Parti İlçe Kongrelerinin pandemi süreci öncesinde Güneysu ve Çamlıhemşin'den başladığını hatırlatan Alim, "Kongre sürecimize geçtiğimiz hafta 4 ilçe ile devam ettik. Üç ilçemizde mevcut başkanlarımızla, Hemşin ilçemizde ise yeni bir başkanla yolumuza devam etme kararı aldık. Kongrelerimiz bir çok siyasi partinin il kongresini dahi yapamayacak coşku ve kalabalıkla yapıldı. İnşallaha bundan sonraki kongrelerimiz daha büyük ilçelerde olacağı için daha geniş salonlarda ve daha büyük bir coşkuyla devam edecektir." dedi.


17-18 Eylül'de iki ilçe kongresi yapacaklarını ve Ekim ayında ilçe kongre sürecinin tamamlanacağını ifade eden Alim, akabinde ise il kongresinin yapılacağını belirtti. Her kongre sürecinde olduğu gibi bu süreçte de il kongrelerinin Rize'den başlamasını istediklerini söyleyen Alim, "Ümit ediyorum ki genel merkezimiz de buna duyarsız kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.


İlçe yönetimlerinde kapsamlı bir liste oluşmasında azami gayret gösterdiklerini ifade eden Alim, "Teşkilatlarımızı oluştururken mahalle ve köy teşkilatlarımızdan, gençlik ve kadın kollarımızdan gelen kardeşlerimizin de ana kademeye doğru ilerlemesinin önünü  açmayı şiar edindik. Kongrelerimizde topyekün bir istişare ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.


Pazar ilçe kongresinde ikinci bir adayın çıkması konusuna da değinen Alim, aday olacak kişinin önünün kesiliyormuş gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Öyle bir durumun söz konusu olmadığını aktaran Alim, "Liste sunmak isteyen kardeşimiz gençlik kollarımızda çalışmış olan bir kardeşimiz. Listeyi o gün divana sundu. Ve divan başkanımız gerekli kanuni yeterliliğin olmaması sebebiyle listeyi kabul etmedi. Ancak teşkilatımızda genç bir kardeşimiz olması hasebiyle salonda o kadar kişinin karşısında rencide olmaması için divanda bu duyuru yapılmadı. Bunun yerine kendisini divanın arkasına alarak izah etti. Ama her zaman olduğu gibi ilimizde algı yapmak isteyenler bunu alıp olayı büyüttüler. Yoksa bizim teşkilatımıza emek vermiş ve inşallah bundan sonra da beraber devam edeceğimiz bir kardeşimiz." dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.