Alkan, "Altyapılar ve Amatör Kulüplerimizin İçler Acısı Hali Ortada"

Alkan, "Altyapılar ve Amatör Kulüplerimizin İçler Acısı Hali Ortada"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Türkiye'ye transfer olan bazı yabancı futbolculara gereksiz ölçüde büyük bedel ödendiğini aktararak amatör futbol külüplerinin ve altyapıların desteklenmesini taraftarı olduklarını ifade etti.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, amatör futbol külüpleri ve altyapılar ile alakalı yazılı bir açıklama yaptı.


Türkiye'ye gelen yabancı futbolcuların önemli ölçüde Türkiye'ye emeklilik öncesi son liman olarak gördüğünü kaydeden Alkan, bu futbolculara verilen paraların altyapılara ve amatör futbol kulüplerine harcanmasının Türk futbolu için daha yararlı olacağını belirtti.


Alkan'ın açıklaması şöyle:


"Her ne kadar insanlığı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle taraftarlardan yoksun olsa da Süper Lig heyecanı başladı. Öncelikle Süper Lig 2019-2020 sezonunun sporun ruhuna yakışır bir şekilde dostluk ve centilmenlik içerisinde geçmesini diliyor, sevdamız Rizesporumuza başarılar diliyorum.

Her sezon olduğu gibi bu sezon da ülkemize onlarca yabancı futbolcu geldi. Bir kaç tanesi ligimize seviye katacak olan bu futbolcuların üzülerek söylüyorum ki birçoğunu ederinden kat be kat fazla paralarla transfer edildi. Ülkemizi emekli olmadan önceki son liman olarak gören bu futbolcuların ne kendilerine ne de ülke futboluna değer katacağı söylenemez.

Bütün bunların yanında ise takımlarımız maalesef altyapıdan futbolcu yetiştirmekten yoksunlar. Ülkemizdeki takımların birkaçı hariç altyapıya kıymet veren, Türk gençliğine güvenen takım bulmak da mümkün değil. Takımlarımız, geçmişinde inkar edilemeyecek büyük başarılar ortaya koymuş ama kariyerinin son demlerinde ülkemize futbol oynayama gelen futbolculara büyük paralar akıtırken altyapıların ve amatör futbol kulüplerimizin içler acısı hali ortada.

Biz, Türk futbolunun ve Türk sporcusunun hak ettiği noktaya gelmesi açısından konu ile ilgili bir düzenleme getirilmesi ve altyapılar ile amatör kulüplerimizin desteklenmesi taraftarıyız.

Kazanan Türk sporu olsun.."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.