Alkan, Çay TV'de Gündemi Değerlendirdi

Alkan, Çay TV'de Gündemi Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, partisinin il kongresinde İl Başkan adayının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda kendisinin olacağını söyledi.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Çay TV ekranlarında Orhan Yazıcılar'ın sunduğu "Gündem" programına konuk oldu. Partisinin kongre sürecini ve Rize gündemi değerlendiren Alkan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Rize ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.


Kongreler Tek Adaylı
19 Eylül'de İkizdere'den başlayacak ilçe kongrelerini 11 Ekim'de merkez ilçe ile tamamlayacaklarını açıklayan Alkan, ilçe başkan adaylarının istişare ile belirlendiğini ifade ederek kongrelerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda tek adaylı olarak yapılacağını duyurdu. 


İlçe kongrelerinin ardından en son olarak il kongresi ile beraber kongre sürecini noktalayacaklarını ifade eden Alkan, İl Başkan adayının Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda kendisinin olacağını söyledi. Çalışmalarını bu yönde yürüteceklerini belirten Alkan, başvuruların çok olduğunu kaydederek "MHP İl Yönetim Kurulu'na, sadece benim şahsıma 300'e yakın başvuru var. Fakat ince eleyip sık dokumak zorundayız. Geçmiş zamanlarda farklı farklı işlerin, falanca cemaatlerde bulunup şimdi MHP'nin içerisine bulaşmaya çalışan insanlar var. Bunlardan uzak duruyoruz." dedi.


"Eve Dönmeye Yüzü Olanlar Buyursun Gelsinler"
Yaklaşık 10 yıl sonra Salarha'ya belde başkanı atadıklarını aktaran Alkan,  "Biz birşeyleri parça parça giderek, hızlı yapmayarak, halkın içerisinden, Rizeli'yi bilen, Rizeli'yi tanıyan, Rizeli gibi konuşan insanları belirleyip onlarla beraber ileriye doğru MHP'yi ve Türk devletini güçlü kılmak çabasındayız" ifadelerini kullandı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "eve dön" çağrısını hatırlatan Alkan, "Eve dönmeye yüzü olanlar buyursun gelsinler. Başımızın tacıdırlar. Evden gidilir ama tekrar eve dönülür. Ama Milliyetçi-Ülkücü hareketin kırmızı çizgilerine, genel başkanına, politikalarına, kendi içerimizde değil sosyal medyada, sokakta alenen muhalefet yapmış kişileri Milliyetçi Hareket Partisi'nin içerisinde tutmamızın bir anlamı yok. Çünkü sayın genel başkanımızın çizdiği yolu görmeyen arkadaşlarımızın bize bir faydası olacağını düşünmüyorum. Öyle arkadaşlarımız var ki; geçmiş zamanlarda görev yapmış ama konuşmaktan başka hiçbir şey yapmamış, görev yaparken de hiç konuşmamış. Küfür etmişler, konuşmamış. Bağırmışlar, konuşmamış. Şimdi bir şeyler konuşmaya çalışıyorlar. Bu gibi insanlarla da bizim ortak bir tarafımız yok. Sayın genel başkanımızın bize gösterdiği yolu beraber yürüyecek herkesle yürümeliyiz. Dünü temiz ve geleceğe temiz insanlarla yola çıkmak istiyoruz." şeklinde konuştu.


"Sayın Bakanımız Tüm Paydaşların Katıldığı Bir Çalıştay Talimatı Verdi"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Rize ziyaretini değerlendiren Alkan, Pakdemirli'den yaklaşık iki yıldır Yusuf Ziya Alim'in vekaleten oturduğu ÇAYKUR Genel Müdürlük koltuğuna asaleten bir genel müdürün atanmasını talep ettiğini aktardı. 


Özel sektörün yaş çayı düşük fiyata almaması için yaş çaya yapılan zammın yüzde 70'i kadar kuru çaya da zam yapılaması gerektiğini Bakan Pakdemirli'ye ilettiğini ifade eden Alkan, "Rizeli şu konuda rahat olsun. Sayın Bakanımıza Rize'nin çektiği sıkıntıları anlattım. Efendim 'Rizelli'nin problemi var' dedim. Sayın Bakanımız da bir talimat vererek 'Konu ile alakalı tüm paydaşların katıldığı bir çalıştay yapın. Bana tüm paydaşların ama özellikle müstahsilin memnun olduğu bir rapor getirin' dedi." şeklinde konuştu.


Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'in, Bakan Pakdemirli'nin Rize ziyaretinden haberi olmadığı yönündeki açıklamalarını da yorumlayan Alkan, Ulusal Çay Konseyi toplantısında Ziraat Odası'nı temsilen iki kişinin olduğunu ifade ederek "Kendilerinin müstahsil ile alakalı bir talebi olmadı. Bende Ziraat Odası Başkanı'nı aradım. O da bana haberi olmadığını iletti. Ben Ziraat Odası Başkanı olsam gelirdim toplantıya. Kapıdan kim kovar onu. Sayın Bakanımız da görüşürdü" dedi. 


"Eğer İllaki Bir Tane Olacaksa Rize'ye Olsun" 
Son günlerde Doğu Karadeniz'in en önemli gündem maddesi demiryolu güzergahı hakkında da açıklamalarda bulunan Alkan, İyidere'de yapılması planlanan lojistik merkezin bir demiryolu ile desteklenmesi gerektiğini ifade ederek "Trabzon'a da yapılsın. Rize'ye de yapılsın. Ama önce Rize'ye olsun diyorum ben. Burada Erzurum ile Rize'yi birleştiren Ovit tüneli yapılırken Trabzon'a iki tane paralel tünel yapılabiliyorsa Erzincan-Trabzon demiryolu yapılırken Aşkale-İyidere demiryolu da yapılabilir. Biz de 'Bu demiryolunu istiyoruz' diye bastıralım. Onlar öyle yapıyor. Bizde öyle yapacağız. Sayın vekilimizin iradesinin arkasında duracağız. Herkes bunu dillendirecek. İki tane olacaksa iki tane olsun. Ama eğer illa bir tane olacaksa Rize'ye olsun." diye konuştu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.