Alkan'da 2 Mart Mesajı

Alkan'da 2 Mart Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Rize'nin kurtuluşunun 103. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rizelinin 103 yıl önce işgalden kurtardıkları memleketlerini ve vatanın her bir toprağını asla küffara teslim etmemekte kararlı olduğunu dile getiren Alkan'ın mesajı şöyle:
"Osmanlı Devleti'nin 1914 tarihinde 1. Dünya Savaşı'na katılmasıyla beraber o dönemki Çarlık Rusya yönetimi Rize ve çevre Karadeniz sahillerini bombalamaya ve işgal için uygun zemimn yaratmaya başlamıştır. 1916 yılının yine Mart ayında Rize'yi işgal eden Çarlık Rusya, iki yıl süren işgal döneminde Rize ve çevre illerde birçok mağduriyete neden olmuştur. Bu süre zarfında Rize'de binlerce aile göç etmek durumunda kalmış, hem işgale karşı yürütülen direnişte hem de işgalin ardından verilen mücadelede birçok kahraman hemşehrimiz şehit düşmüştür. 
2 Mart 1918 tarihinde sona eren işgalin ardından kendi memleketlerini kurtaran Rizeliler, vatanın geri kalan topraklarını da düşman postalından kurtarmak için Kuvay-ı Milliye'ye katılmışlar, canlarından aziz bildikleri memleketleri için ellerindeki bütün imkanları seferber ederek mücadele etmişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından da mukaddesatımıza yönelik yürütülen her türlü faaliyetin karşısında dimdik duran Rizeliler, her dönem vatanımızın teminatı olmuştur. Binlerce evladını kefensiz toprağa koyan Rize'mizde vatan, din, millet ve bayrak kavramları her türlü mefhumdan üstün olmuştur. Rizeli, 103 yıl önce işgalden kurtardıkları memleketlerini ve vatanın her bir toprağını asla küffara teslim etmemekte kararlıdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.