Altın ve dolara yatırım yapacaklar dikkat

Altın ve dolara yatırım yapacaklar dikkat

Altın yükselecek dolar Yunanistan'a bağlı.

Önceki gün haber akışı küresel piyasalarda büyük kayıplara neden olmuş ABD Doları değer kazanırken hisse senetleri piyasalarında ve altın fiyatlarında düşüşler yaşanmıştı.
ALTIN

Geçtiğimiz günde yaşanan kayıplara tepki hareketi sonucunda piyasalar tekrardan yeşillenmişti. Altın fiyatına baktığımızda Şubat ayından bu yana en düşük seviye olan 1662 dolar seviyesine inildiği fakat buradan gerçekleşen alımlar ile tekrar yükselişe geçildiğini görmekteyiz.

Günü 1685 seviyesinden kapatan altında, önceki günlerde önemli olarak belirttiğimiz 1680 seviyesinin üzerindeki kapanış ile 2012 başından bu yana süre gelen yükseliş hareketinin devam ettiğini söyleyebiliriz. Altın fiyatındaki yükseliş hareketi kademeli olarak devam ederek psikolojik direnç seviyesi olan 1800 geçilmeye çalışılacaktır.
DOLAR/TL

Dün sabah Euro/Dolar paritesindeki değer kaybı ve hisse senetleri piyasalarındaki kayıplarla 1.79 seviyesine kadar yükselen Dolar/TL kurunda gün içindeki tepki hareketiyle bir miktar gevşeme yaşanıyor ve Çarşamba günü 1.7812 seviyesinden kapatılıyordu.

Yunanistan tahvil takası konusundaki gelişmeler Euro/Dolar paritesi üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmakta bu durumda Dolar/TL kurunu olumsuz etkilemektedir. Fakat dün de belirttiğimiz gibi 1.80 direncinin güçlü olması kurdaki yükselişi sınırlı tutacaktır.

Dün yaşanan gevşemenin devamı durumunda 1.77 seviyesine doğru yönelecek olan kurda Yunanistan tahvil takası konusunun çözüme bağlanması ile 1.74'lü seviyeler tekrar gündeme gelecektir.
İMKB

Dün, ilk seansa alımlarla başlayan endekste 59400 seviyesi görüldükten sonra kar satışları ile karşılaşıldığını ve 59000 seviyesine doğru bir geri çekil yaşandığını izledik.

İkinci seansta yurtdışı piyasalardaki tepki hareketiyle güç toplayan endeksin 59700 direnç seviyesini zorladığını fakat kapanışı % 0.57 artış ile 59479 puandan yaptığını gördük.

Dar bir kanal içerisinde dalgalanan endekste yaşanan işlem hacminin günlük ortalamanın altında oluşmasının sonuca bağlanamayan Yunanistan tahvil takası ile ilgisi olduğunu belirtmek isteriz. Bugün yine tahvil takası katılım oranı piyasaların öncelikli izleyeceği konular arasında olacaktır.

Öte yandan 59000 seviyesinin korunması ile endeksin 59000 – 61000 kanalı arasında dalgalanacağını söyleyebiliriz. (Ekofinans)


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.