ARDEŞENLİ DOKTORUNA SAHİP ÇIKIYOR

ARDEŞENLİ DOKTORUNA SAHİP ÇIKIYOR

Ardeşen Doktoruna Sahip Çıktı Dr. Ali Sarı İçin Yüzlerce İmza Toplanıyor

Ardeşen’e kırk yılın üzerinde hizmet veren Dr. Ali Sarı’ya destek için imza kampanyası başlatan Ardeşen Gazeteciler Dernek Başkanı Salih Navdar ve Yaşar Sami Hatipoğlu’na verilen destek gün geçtikçe büyüyor.


Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan Tabip ve Uzman Tabipler ile 24/11/2004 tarihli ve 5258sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkça uygun görülmek şartıyla yetmiş iki yaşına kadar çalışabilir kararı alınmış ve Resmi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip ve uzman tabipler ile Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimlerine, kendi istekleri ve kurumun onayı dâhilinde 72 yaşına kadar çalışma imkânı getirilmiş idi.


Bu bağlamda Şubat 2021 tarihinde yaşı gereği görevinden ayrılacak olan Dr. D. Ali Sarı’nın görevine devam etmesi için Ardeşen Gazeteciler Derneği tarafından imza kampanyası başlatıldı. Ardeşen’li İlçede 42 yılı aşkın hizmet veren Dr. D. Ali Sarı’nın İlçede Aile Hekimi olarak görev yapması için imza kampanyasına destek verdi.

İmza kampanyasına İlçe halkının yanı sıra İlçe Ticaret Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Ardeşen Kent Konseyi Dernek Başkanı Selime Yanılmaz, Ardeşen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Ferhat Artan, Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Ardeşen Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Murtaza Özyanık ve 53-11 Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sait Balcı gibi STK Başkanları da destek verdiği gözlendi.

Ardeşen Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Navdar şu paylaşımı yaptı: “Covid 19 salgını dolayısıyla dünya, ülke ve bölgemiz zor günlerden geçmekte.
Bu pandemi döneminde Sağlık sektöründe her bireye olduğundan daha çok ihtiyacımızın olduğu aşikârdır.


Bu zor günlerde emekliliği geldiği halde (risk grubu yüksek olsa da) yine de görevine devam etmek isteyen Dr. D. Ali Sarı Beyin çalışmak istemesini görmezden gelemeyeceğimizin altını çizerek, Ardeşen’e 42 yılı aşkın hizmet veren Doktorumuza sahip çıkma adına bir imza kampanyası başlatıyoruz.


Şubat 2021 tarihinde yaşı 72 olacak olan Dr. D. Ali Sarı için yeterli imza toplandığı takdirde 3 yıl daha görevde kalabilecek.

ardesen-doktor-1.jpg
Bu bağlamda İlçe genelinde her kesim ve birey tarafından sevilen deneyimli doktorumuzun görevine devam edebilmesi için, Ardeşen Gazeteciler Dernek Başkanlığı olarak kıymetli ağabeyimiz Yaşar Sami Hatipoğlu beyin fikir babalığını yaptığı bir imza kampanyası yürütmekteyiz.

ardesen-doktor-12.jpg
İmza Kampanyamıza katılmak isteyen kıymetli hemşehrilerimizi sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymak kaydı ile 18 Aralık 2020 Cuma günü yani bugün Saat 13.30 da Akbank yanı Dolana köprü üzerinde kurulacak imza standında bekliyoruz.

ardesen-doktor-13.jpg
Şimdiden duyarlı tüm halkımıza teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.

ardesen-doktor-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.