ASKON RİZE ŞUBESİ İHRACAT İÇİN MOLDOVA’DA

ASKON RİZE ŞUBESİ İHRACAT İÇİN MOLDOVA’DA

ASKON Rize Şubesi ve Antalya Şubesi ve Askon Bursa şubesi işbirliğiyle düzenlenen Moldova Cumhuriyeti Başkanı ve Moldova Cumhuriyeti Türk Büyükelçiliğimizin ev sahipliğinde Moldova Türkiye Ekonomi Platformu gerçekleştirildi.

Moldova Cumhuriyeti Büyükelçimiz Sn. Gürol Sökmensüer, Moldova Cumhuriyeti Tarım Bakanı Sn. Ion Perju, Ticaret Odası Başkanı ve Moldovalı İş İnsanları ile Askon üyesi Türk iş insanlarının katılımı ile gerçekleşti.
Şubelerimizden platforma katılan 30 a yakın iş insanımız ile Moldovalı iş insanlarının birebir görüşmeler yaparak, ürettikleri ürünleri birbirlerine tanıtma imkanı buldular ve ihracat yapılacak birçok ürün ile ilgili ticari anlaşmalar imzaladılar.

Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği ve ihracatın daha da önemli hale geldiği bu dönemde ASKON Antalya, Bursa ve Rize Şubemiz olarak böyle bir ekonomik platformda olmanın ve ülkemize ihracat anlamında bir şeyler katmanın haklı gururunu yaşamaktayız.


Rize Şube Başkanımız sayın Recep Ali Karakoyun, Moldovalı iş insanlarına Rize’mizin başta çay’ı olmak üzere buradan oraya ihraç edebileceğimiz ürünlerimizi tanıttı ve ikili ticari ilişkiler kurmak için adımlar attı. Şube Gıda Başkanımız Mehmet Fatih Sarımehmet, Türkiye’de üretilen gıda ürünlerinin ihracatı üzerine görüşmeler yapıp anlaşmalar sağladı.

askon-rize-moldova-1.jpg

Rize’nin ihracat rakamlarını üst seviyelere taşımak için elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. 
Moldova’ da böyle kapsamlı bir ticari platformu gerçekleştirmemizde bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’ e Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bey’ e ASKON Genel Başkanımız Sayın Orhan Aydın Bey’e ve Moldova Cumhuriyeti Büyük Elçimiz Sayın Gürol Sökmensüer Bey’ e teşekkürlerimizi sunuyoruz.Aynı zamanda Gagauzya’da yaşayan soydaşlarımızıda ziyaret edip Gagauzya Başkanı İrina Vlah görüşme sağlayarak Türkiye olarak herzaman yanlarında olduğumuzu ilettik.

askon-rize-moldova-12.jpg

askon-rize-moldova-13.jpg

askon-rize-moldova-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.