Aslankaya Çay TV'den Bombalar Yağdırdı

Aslankaya Çay TV'den Bombalar Yağdırdı

Çay TV’deki Her Açıdan programına katılan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ı istifaya çağırdıktan sonra; Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı eleştirdi.

Sivil Toplum Kuruluşlarını  AKP’nin yörüngesine girmekle suçladı. En ağır suçlamayı ise Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’a yöneltti.

Aslankaya, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ı, özel sektörle beraber kaçak çayı organize etmekle itham ederek, “Zaman ve konjonktür müsait olsaydı bunları anlatırdım” dedi.

RİZE BELEDİYESİNİ YARGILAYACAK OLAN HALKTIR

Belediye çalışmalarını değerlendiren CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, “Rize Belediyesini yargılayacak olan halktır. 3 dönem belediye başkanlığı yapan birisi olarak diyorum ki, Rize Belediye Başkanı başarısızdır. İmar konusunda tam bir katliam yaşanmaktadır. Sayın Vali, gitsin Gündoğdu’daki imara baksın. Her toplantıya gidiyor; gitsin baksın tam bir imar katliamı var. Merkezde de var, ilçelerde ve beldelerde de var. Sayın Vali, bu imar katliamına müdahale etmelidir.” diye konuştu.

KAMU MALI KİME NEDEN PEŞKEŞ ÇEKİLDİ?

Şehrin göbeğindeki arazinin yıllar önce tanınmış bir aile tarafından park yeri olarak hibe edildiğini kaydeden Aslankaya, “İnsanlar gelip dinlenebilsinler diye hibe edilen bu alanda belediye yeni bir düzenleme yaptı ama vatandaşımızın oturup dinlenmesi mümkün değil. Burada bir de ticarethane var. Hemen şehir kuübünün karşısındaki marketin merdiveni park alanı içerisinde, kamu alanında bulunuyor. Bu marketin sahibi kim? Bu işgale neden müsaade edildi. Kamu malı neden birilerine peşkeş çekildi?” diye sordu.

RİZE TÜCCARI SORGULAMIYOR

Rize Belediyesi’nin kısmen iyi işler de yaptığını ama bunun yüzde 20 oranında olduğunu kaydeden Aslankaya, “Belediye yüzde 80 kötü işler yapmıştır. Yüzde 20 iyi yapılan varsa yüzde 80 kötü işler var. Burada belediye başkanına da çok haksızlık etmek istemiyorum. Bu belediye başkanının bu kadar rahat davranmasına sebep olan Rize halkıdır, tüccarıdır. Belediye Başkanı ‘Şehremini’dir ve Rize tüccarına sahip çıkmalıdır. Tüccarın çoğu icralık durumdadır ama korkudan ‘ben kepenk kapatıyorum, beni yaktınız’ diyemiyor, halen daha korkuyor.” şeklinde konuştu.

BİR TELEFERİK YAPAMADILAR

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’un, Ordu’da 3 ayda teleferik projesini tamamladığını söyleyen Aslankaya, “Seyit Bey arkadaşımdır. Ordu’da teleferiği 3 ayda yaptı. O teleferik projesinin kente ne kadar güzellik kazandırdığını özel aracımla geçtiğimde görüyorum. Rize’de teleferik yapılsa tebrik ederim ama Halil Bakırcı teleferik sözünü verdiği halde yapamıyor. Bakırcı bunu kendi cebinden yapacak değil tabi. AKP iktidarı bunu yapmıyor. AKP seçim zamanı size gelip oy isteyeceği zaman, ‘şöyle yatırım yapacağız’ filan diyecekler. Onlara şu soruyu sorun; ‘bir teleferiği yapamadınız, başka yatırımları nasıl yapacaksınız.’ dedi.

STK’LARA AĞIR ELEŞTİRİ

Havaalanı yapılırsa Rize’de ilk kez ciddi bir yatırım yapıldığını kabul edeceğini ve adının Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı olması için kendilerinin de uğraş vermeye hazır olduklarını ifade eden CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, sivil toplum kuruluşlarını, iktidarın güdümüne girmekle suçladı.

BORSA’YA SUÇLAMA

Sivil toplum kurululşarını genel olarak, görevlerini yerine getirmemekle suçlayan Aslankaya, en ağır eleştiriyi Borsa’ya getirerek şunları söyledi:

“Borsa’nın ne iş yaptığını anlamış değilim. 1996 yılında Tuncer Ergüven’in Genel Müdürlüğü döneminde çay borsası olsun diye kuruldu ve o zamana kadar binde 4 olan stopaj, binde 2′ye düşürülerek, çay alıp satılsın diye kuruldu. Büyük paralar toplanıyor borsada ama fındığın, hububatın diğer ürünlerin borsalarında iyi kötü ürün alışverişi yapıldığı halde Rize Borsa’sında çay alınıp satılmıyor. AKP’nin toplantılarının yapıldığı bir mekan olmaktan başka borsa ne iş yapar? Bana birisi bu Mehmet Erdoğan’ın ne iş yaptığını anlatsın. Ben eğer zaman olursa, özel sektörle beraber, bu kaçak çay işlerini nasıl organize ettiklerini anlatırım ama şu an zaman ve konjonktür müsait değil.”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan’ın, hacca gitmeyi alışkanlık haline getirdiğini iafade eden Aslankaya, “Muammer Atılgan iki kere hacca gitti. Allah kabul etsin ama Oda’dan aldığı maaşı açıklasın. Ve aldığı bu maaş karşılığında Rizeli esnaf için söylediği iki kelime var mı, onu açıklasın.” dedi.

Aslankaya’nın eleştirilerinden Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu ile Meclis Başkanı Şaban Karamehmetoğlu da nasibini aldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.