Ayder Kış Turizmine Kazandırılıyor

Ayder Kış Turizmine Kazandırılıyor

Ayder Kış Sporları Turizm Merkezi Hayata Geçiyor

Rize İl Genel Meclisi Nisan ayı çalışmalarının dördüncü birleşiminde Çamlıhemşin İlçesi, Hazindak Bölgesinde yapılması düşünülen ve proje planlama ayağını İl Özel İdaresi’nin bizzat yürüttüğü Ayder Kış Sporları Turizm Merkezini görüştü.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığındaki meclis toplantısında Ayder Kış Sporları Turizm Merkezi için hazırlanan 1/5000 - 1/1000 ölçekli halihazır haritalar ile 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasına ilişkin İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teklifi, gündeme alınarak görüşüldü. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Serkan Akşan, Ayder Kış Sporları Turizm Merkezi projesinin içeriği ve imar planlarıyla ilgili İl Genel Meclisine bilgi verdi.

Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan Master Planı ve Çevre Düzeni Planına konu olan proje alanının 3 bin 800 Hektarlık bir alanı kapsadığını belirten Akşan, bu alanın içinde Hazindak, Samistal ve Amlakit Yaylaları ile bu yaylaların etrafında kayak potansiyeli arz eden bölgelerin yer aldığını söyledi.

Proje kapsamında yapılacak kayak pistlerinin Kolay, Normal ve Zor olmak üzere 3 ayrı parkurdan oluşacağını ifade eden Akşan, Kayak pisti sayısının 12, Kayak pisti uzunluğunun toplam 16 bin 256 m, Mekanik tesis sayısının 7, Mekanik Tesis toplam uzunlu ise 9 bin 069 m olacağını projenin yaklaşık maliyetinin ise 20 ile 25 Milyon Euro arasında olacağını sözlerine ekledi.

Meclis Başkanı Hakan Gültekin, sunumun ardından yaptığı konuşmada İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Rize’nin Turizmine ve kalkınmasına fayda sağlayacak birçok projede yer aldıkları gibi bu projenin de bizzat içerisinde olduklarını ifade ederek projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu projenin hayata geçmesi bölgemizde var olan yayla ve termal turizminin yanında kış turizmini de geliştirerek ilimizdeki turizm çeşitliliğini arttıracaktır. Özellikle Ayder bölgesinde hizmet veren turistlik tesislerin kış aylarında da dolu olmasına imkan sağlayıp ilimizdeki turizm potansiyelini 12 aya yaymasını sağlayacak. Ayrıca yapılacak ek istihdam yoluyla bölge ekonomisine katkıda bulunacaktır. Dolayısıyla bu projenin hayata geçirilmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından projenin yer alacağı alanla ilgili oluşturulan 1/5000 - 1/1000 ölçekli halihazır haritalar ile 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan çalışmaları İl Genel Meclisince karara bağlanarak onaylanmak üzere Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.