Bakan Hayati Yazıcı’dan Pazarspor Tesisleri’ne Ziyaret

Bakan Hayati Yazıcı’dan Pazarspor Tesisleri’ne Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Pazarspor Kulübü Sosyal Tesisleri’ni ziyaret ederek, ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda açılım süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yazıcı, “Biz bu konuyla alakalı belki de ilk defa söylemlerimizi bu kadar dillendiriyoruz ama biz bunu 14 Ağustos 2001 tarihinden beri sürdürüyoruz. Bizim parti programımızın adı Demokratikleşme ve Zenginleşme Projesi'dir. İsteyen girip internetten bakabilir, öğrenebilir. Biz etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Dolayısıyla insanların etnik kimlikleriyle değerlendirilmesi, insan fıtratına ve insan haklarına aykırı. İnsanları kafataslarının niteliğine göre değerlendirmek gericilik ve kafatasçılıktır. Her birimiz bir olgudur. İşte Türk'üz, bir başkası Kürt, Laz veya Çerkez'dir ama bunlar hiçbirimizin bu ülkeyle ilgili diğerlerine üstünlük sağlama aracı olarak değerlendirilemez. Kendisini Kürt olarak niteleyen kişi bize göre kendisini üstün göremez. Biz de kendimizi üstün görmeyiz, doğru olan da budur" diye konuştu.
Pazarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Yangın, Bakan Yazıcı'ya, 53 numaralı Pazarspor forması hediye ederken, ardından Pazar M. Akif Pirim Spor Salonu’na giderek Pazarsporlu oyuncularla görüşerek fotoğraf çektirdi.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.