Bakan Pakdemirli'den, İkizdere'de Devrilen Çay Dolu TIR Hakkında Açıklama: "Çay İthalatında Kısıtlama Yok"

Bakan Pakdemirli'den, İkizdere'de Devrilen Çay Dolu TIR Hakkında Açıklama: "Çay İthalatında Kısıtlama Yok"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İkizdere'de devrilen çay yüklü kamyon hakkında verilen soru önergesine cevap verdi. Bakan Pakdemirli, “Çay ithalatında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Talep eden firmalar çay ithalatı yapabilirler” dedi.

Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde 7 Haziran 2020 tarihinde İran plakalı bir TIR'ın freninin boşalması sonucu devrilmesi üzerine TIR'ın içinden ithal çay çıkmıştı. Rize gündemini meşgul eden bu olayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, meclis gündemine taşıdı.


Konu ile alakalı meclise bir soru önergesi veren CHP Milletvekili Aygun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye hasat döneminde ithal çaya izin verilip verilmediği, TIR'ın hangi ülke çayını taşıdığı, yerli üreticinin korunması için neler yapıldığı gibi sorular yöneltti.


"Talep Eden Firmalar Çay İthalatı Yapabilir"
Soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çay ithalatının önlenmesine yönelik bir düzenleme olmadığını işaret ederken, “Çay ithalatında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Talep eden firmalar çay ithalatı yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Çay ithalatı konusunda sadece Rize Gümrük Müdürlüğü'nün ihtisas gümrüğü olarak belirlendiğini aktaran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu nedenle başka bir ilden çay ithalatı yapılamadığını bildirerek 2020 Mayıs ve Haziran ayları arasında siyah çay ürün sınıfı altında İran'dan ithalat kaydı bulunmadığını söyledi.

adsiz.png

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum