Bakan Yazıcı Ovit Tüneli'ni İnceledi

Bakan Yazıcı Ovit Tüneli'ni İnceledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yılların hayali olan Ovit tünelinin 2015 yılı sonuna doğru biteceğini söyledi.

Bakan Yazıcı, Rize-Erzurum kara yolu güzergahındaki 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin Rize tarafında incelemelerde bulundu. Tünelin biten kısmında gezen Yazıcı, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ovit tünelinin Rize tarafında çalışmaların devam ettiği noktada olduğunu belirterek, "İki tüp Rize, iki tüp İspir tarafında olmak üzere her tüpte günde ortalama 8 metrelik ilerleme var. Bu tempoyla devam etmesi halinde bu muhteşem eser, öngörüldüğü gibi ticaret, ulaşım, lojistik bakımından Türkiye'ye çok önemli katkı sağlayacak" dedi.

Yılların hayali olan Ovit tünelinin inşallah 2015 yılı sonuna doğru biteceğini ifade eden Yazıcı, "Sözleşmeye göre kasım ayı öngörülüyor. İnşallah temel atma sırasında Başbakanın ifade ettiği gibi yüklenici firmayla yapılan anlaşmaya göre 2015'te bitecek. Tabii bunun bağlantı yolları var. Bağlantı yollarının bir kısmı proje kapsamında. Sürekli çalışmalar devam edecek. Elbette ki yapımı gerçekleşecek küçük ölçekli tüneller de var. Onların çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.

Yazıcı, Türkiye'de altyapı açısından çok tempolu bir süreç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Birkaç gün önce İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temeli atıldı. Ondan bir süre önce üçüncü havaalanı ihalesi yap-işlet-devret modeliyle yapıldı. Tempolu çalışmalarımız var. İnsanların huzur ve güvenliğini gözetmek suretiyle gece gündüz devam eden yönetim anlayışımız var. Olup biten, bu tempoya uygun düşmüyor. Bundan dolayı üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ne oldu, ne bitti, elbette ki bu ayrıntılara girmeyeceğim. Ama olup biten ortada."

Bakan Yazıcı, daha sonra tünelin İspir tarafına geçerek buradaki çalışmaları da inceledi


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.