BAKKAL MI ? MARKET Mİ ? DAHA UCUZ

BAKKAL MI ? MARKET Mİ ? DAHA UCUZ

Halk olarak eskiden bu yana bakkalardan alışveriş yaparız.Son yıllarda marketlerin indirim kurnazlığı ile vatandaşı kendilerine çekmeyi başarıyor..

Aslında marketlerde olan ürünlerin bir çoğu bakkallardan daha pahalı veya aynı fiyata satılıyor.

Mahallenin bakkalından aynı fiyata ürünü gerekirse veresiye bile alabiliyorsun.

Aynı zamanda mahallende bulunan manav ürünleri içinde geçerli. Hatta manavda çoğu sebze ve meyve ürünleri hem daha seçkin hem daha uygun fiyata vatandaşa sunuluyor.

Hepimizin başına gelmiştir , bir markete girdiğin zaman bir kaç üründe indirim etiketi görürsün ama aslında o ürünün satış fiyatı zaten odur ama şişirilmiş bir etiketle sanki indirim yapılıyormuş gibi bir algıyla pazarlama tekniğiyle bilinç altında bu ürün şu fiyataymış aaa bak bu fiyata düşmüş algısıyla insanın alası geliyor.

Birde şu husus var marketlerde ürünler öyle bir pazarlanıyorki alacağın yoksada alıyorsun ürünü.Bakkallarda ise durum tamamen ihtiyacına göre alışveriş yapıyor ve fuzuli alışveriş yapmamış oluyorsun ve paranda cebinde kalıyor..

Gerçi bu fayiş fiyatları devlet kontrol altına almak için denetimler yapıyor ama bir çok personel çalıştıran market veya market zincirleri giderlerini karşılamak için mecburen bu tür alışveriş oyunlarını yapmak zorunda kalıyorlar..

Şimdi gelelim araştırmamızın sonuçlarına; her ne olursa olsun mahallendeki bakkal veya manavdan alışveriş yaptığında marketlerden hem daha uyguna hemde istediğin şekilde alışveriş yapmanı sağlıyor..

MAHALLENDEKİ BAKKAL VE MANAVDAN ALIŞVERİŞ YAP HEM SEN KAZAN HEM KOMŞUN..

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.