Bankaların bu oyununa dikkat!

Bankaların bu oyununa dikkat!

Çaykur’un 1. Sürgün yaş çay paralarını ödediği şu günlerde üreticilerin hesabına yatan yaş çay bedellerinden bankalar tarafından hesap ücreti kesiliyor.

Çaykur’un anlaşma sağladığı bankalar üzerinden yaş çay bedellerini alan üreticilerin bazıları hesap özetlerine baktığında bankanın yaptığı kesinti karşısında şaşkına uğruyor.  19 ile 60 TL arasında farklılık gösteren kart aidatı kesintilerinden çoğu vatandaşın haberi olmuyor. Kesintiyi fark edip şikayet üzerine bankaya müracaat eden üreticiler yapılan kesintiyi geri alırken Farkında olmayanlardan kesilen bu ücret ise bankaya kalıyor.

Bununla da yetinmiyorlar

Çay üreticilerinden kart aidatı ve hizmet adı altında kesilen bu paranın yanı sıra bankalar vatandaşın parasını kullanıyor. Çaykur tarafından bankaya ödenen yaş çay bedelleri  2-3 gün kullanıldıktan sonra vatandaşın hesaplarına yatırılıyor.

Çaykur'un 3 yıllık yaptığı banka anlaşmaları nedeni ile üretici sürekli banka değiştirip farklı bankalarda hesap acıyor. Üreticiler 3 yılda bir farklı bankada açtığımız hesabı sadece yaş paralarının almak için kullanıyoruz. Bankalar Çaykur'un ödediği parayı 2-3 gün kullandıktan sonra hesaplarına yatırmasının yetmemişi gibi birde kart aidatı adı altında para kesiyorlar dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.