Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rize Cevabı

Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Rize Cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milliyetçilik ile ilgili sözlerine karşılık CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Adam gibi adamsan git bu sözleri Rize'de söyle" sözüne hodri meydan dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ithafen "Yakında Rize'ye gidiyorum ben bu sözleri Rize'de söylersem sen ne yapacaksın? Çünkü ben Rize'deki hemşehrilerimezi ne söylediysem, Urfa'da da aynısını söyledim. Benim abdestimden şüphem yok ki namazındam şüphem olmasın. Ay yıldızlı bayrağımızı gururla nasıl salladıysak Hakkari'de de aynısını salladık. Kılıçdaroğlu sen partinin mitinginde Hakkari'de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bunlarda dürüstlük yok." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş hükümetlerin büyükşehirlere olan göçün önüne geçebilecek adımlar atmadığını söyledi.

Erdoğan, "Zamanında 'niye İstanbul'a geliyorsun? İşin ve evin var mı?' diye sorulsaydı bugün bu sıkıntılar yaşanmayacaktı." Dedi.

Zeytinburnu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım törenine katılan Erdoğan, vatandaşlara seslendi.

Dönemin hükümetleri göçü engellemediler, çarpık yapılaşmaya izin verdiler. Benim vatandaşım kendi köyünde şehirinde iş bulabilseydi, İstanbul'a gelmeyeceklerdi. Allah göstermesin bir yangın olsa gece kondulardaki vatandaşların kaçma imkanı yoktu.

Köyünden kalkıp İstanbul'a gelenler bu kalitesiz konutlarda hayata tutunmaya çalıştılar. Çocuklarımızın bu sıkıntıları çekmesi gerekmiyor. Hem İstanbul'da hem Türkiye'de bu değişimi dönüşümü sağlamamız gerekiyor. Bu hepimizin görevi.

Biz böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Babalar gece kondularda oturdu biz çocukları oralara mahkum edemeyiz. Dönüşüm çalışmalarında kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz.

CHP'liler 'Evime dokunma' diyerek dönüşüm sürecini sekteye uğratıyor.Burdan açık açık söylüyorum; Ana muhalefet ve kol kola olduğu mariijinal gruplara yoksulluğu istismar ediyor. Militan devşirdikleri, her türlü karanlık işleri çevirdikleri yapının devanımı istiyorlar.

BEN O ZENCİ TÜRKLER'DEN BİRİYİM

Ana muhalefet devamlı tüm imkanları kendi elinde tutmak istemiştir. Kendi çocuğu en iyi tyerde okuyacak. Gecekondudaki çocuklar okumayacak:

Aradan sıyrılanlar zenci Türk'tür. İşte ben de onlar biriyim. Biz Türkiye'deki çürümüş sistemi ortadan kaldırıyoruz. Biz kentsel dönüşümle herkse insanca yaşam getiriyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA HODRİ MEYDAN

Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir iktidarız dedik. Kılıçdaroğlu bu sözleri Rize'de söyleyezsin diyor ben buradan söruyorum, yakında Rize'ye gidiyorum ben bu sözleri Rize'de söylersem sen ne yapacaksın?

Çünkü ben Rize'deki hemşehrilerimezi ne söylediysem, Urfa'da da aynısını söyledim. Benim abdestimden şüphem yok ki namazındam şüphem olmasın. Ay yıldızlı bayrağımızı gururla nasıl salladıysak Hakkari'de de aynısını salladık.

HAKKARİ'DE BİR TANE TÜRK BAYRAĞI SALLAYAMADIN

Kılıçdaroğlu sen partinin mitinginde Hakkari'de bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bunlarda dürüstlük yok.

Ne dedik Bölgesel etnik milliyetçiliğe karşıyız dedik. Benim söylediğim milliyetçilik ırkçı söylemlerdir. Bizim millet anlayşımız 76 milyon Türkiye Cumhurşiyeti vatandaşlığıdır. Milliyetçilik vatanseverliktir.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINI ENGELLENMEMEK İÇİN KURDUK

İstanbul'da belediye başkanı olduğum dönemden bu yana bir çok kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdik

Çevre Şehircilik Bakanlığımızı bu amaçla kurduk. Engelleniyorduk, engellenmemek için bunu kurduk 200 bin konut ve dükkanı 2 yıl içinde dönüştüreceğiz.

İstanbul'a 437 OTOBÜS

Sevgili İstanbullular bugün bir başka heyecan içiserindeyim. İstanbul belediyesi yeni otobüsleri alındı. Burda 3 tane sistem çalşıyor. Metro, hafif metro ve tekerlek sistemi. Eğer biz İstanbul'da toplu taşımaya yönelirsek trafik o kadar azalır.

Ne yaparsanız yapın, eğer bir aracın içinde bir kişi seyhat ediyorsa bu trafik işi çözülmez. Katlı otopark sistemini arttırabilirsek bu iş bayağı kolaylaşacak.
Kardeşlerim, zaman hesap zamanıdır. O yüzden zamanla oynamayacağız. Böyleikle ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yükselteceğiz.

Bu araçlar sıkıştırılmış doğal gazla çalışıyor. Bunun için Kağıthane'de büyük bir dolum tesisi kuruldu. 437 otobüsün değeri 90 milyon Avro. Yani yaklaşık 200 milyon. Belediye başkanıma ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Enver Ören'e RAHMET

Bu vesileyle hakka yürüyen Enver Ören kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum.

Kentsel dönüşümün olduğu kardeşlerime sabırlar diliyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.