Başbakan'dan 3 Müjde

Başbakan'dan 3 Müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

3 MÜJDE

Bazı müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

FATİH PROJESİ

Fatih projesi hızla devam ediyor. Bu projenin önemli bir adımı olann öğretmen ve öğrenciler için tablet bilgisayar ihaleleri için ön yeterlilikleri aldık. Eğitimde devrim niteliği taşıyan bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum.

"ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ"

Bir başka müjde de engelli öğretmen adaylarını ilgilendiriyor. Bugünde başlamak üzere 1 temmuz 2013 pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurular alınmak üzere, 46 branşta 600 engelli öğretmen alımını başlatıyoruz. Bu gelişmenin de hayırlı olmasınıı diliyorum.

"96 BİN 500 SÖZLEŞMELİ PERSONELİN DEVLET MEMURU OLMASINI SAĞLIYORUZ"

Yapacağımız düzenleme ile kamuda çalışan bir kısım sözleşmeli personelin devlet memuru olmasına olanak tanıyoruz. 657 sayılı kanunun 4B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı kanunun 49. maddesine göre, 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sağlık personeli; devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda şu anda 96 bin 500 personel bulunuyor. Bu işi de tatile girmeden, bu yasama döneminde bitireceğiz. Sözleşmeli personelimize ve onların ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

"AK PARTİ'NİN AMPULÜNÜ YAKACAKSINIZ"

9 Haziran’da Mersin’e giderek Akdeniz Oyunları için yaptığımız yatırımlar noktasında 500 milyon liralık, toplamda 800 milyon liralık açılışı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü oyunların açılışını gerçekleştirdik. AK Parti’nin ampulünü inşallah Tarsus’ta da yakacaksınız. Buna inanıyorum. Aslında bu oyunlar Yunanistan’da yapılacaktı. Malum durumları sebebiyle bunu yapamayacağını açıklayınca, bizden rica ettiler. Değerlendirmelerimizi yaptık, Akdeniz Oyunları’yla ilgili süratle yatırıma girdik. 17 ayda hamd olsun gerçekleştirdik. Yani 17 ayda bütün buraların branşlarına ait yapılması, yetiştirilmesi gerçekten önemliydi.
24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu şu anda Mersin’de müsabakalara devam ediyorlar. Mersinli bu işe ciddi bir ilgi gösterdi. Bütün müsabakalar adeta tıklım tıklım izleniyor.

"BU BİR REKOR"

Türkiye şu ana kadar 16 bronz, 21 gümüş ve 19 adet altın madalya kazandı. İtalya’nın arkasından ikinci sıradayız. Daha gelecek çok altın var. Bu da Akdeniz Oyunları’nda şu ana kadar rekor oluyor. En son Akdeniz Oyunları’nda 20 altın almıştık. Madalya kazanan sporcularımızı yürekten tebrik ve teşekkür ediyorum.
Dost Akdeniz ülkelerinden gelen tüm sporculara da başarılar temenni ediyorum. Bu arada Avrupa Takımlar Şampiyonası için gittiği İngiltere’de rahatsızlanan Binnaz Uslu’ya da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir an önce aramıza dönmesi için dualarımızı gönderiyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.