BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNDA ACI TABLO. 21 AYDA 40'I ÇOCUK 92 KİŞİ HAYATTAN KOPARILDI. VATANDAŞIN GENEL GÖRÜŞÜ BARINAKLARA ALINMALARI YÖNÜNDE

Artan köpek saldırıları haberleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Son 21 ay içinde, özellikle sokak köpeklerinin sebep olduğu saldırılarda, 40'ı çocuk olmak üzere 92 kişi hayatını kaybetti.

Bu durum, ailelerde endişeye neden oluyor. Özellikle kırsal kesimlerde, başıboş köpek popülasyonunun artışı sebebiyle aileler, sokaklarda güvenli bir şekilde dolaşamaz hale geldi.

Başıboş köpek saldırılarına karşı etkili bir çözüm bulunamamış durumda. Artan başıboş köpek sayısı, özellikle çocuklar için sokakları güvensiz hale getiriyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde neredeyse her gün sokak köpeklerinin neden olduğu saldırı vakaları meydana geliyor.

Köpek saldırıları sonucu kaybedilen canlar, toplumda derin bir üzüntü yaratıyor. Bu acı örneklerden biri, Antalya'da 5 Mart 2022'de sahipsiz köpeklerin kovalaması sonucu kamyonun altında kalan ve tedavi gördüğü hastanede 23 gün sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar oldu. Küçük Mahra'nın vefatının ardından babası Murat Pınar, 'Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkı Savunma Derneği'ni kurarak sokak köpeklerinin toplatılması ve kısırlaştırıldıktan sonra barınaklarda yaşaması için mücadele ediyor.

Ülkenin farklı bölgelerinde benzer manzaralar yaşanıyor. Muş'un Varto ilçesinde 73 yaşındaki Medine Kızıltaş, sokak köpekleri tarafından ısırıldı ve bacağından ağır yaralandı. Yapılan tahliller sonucu kuduz teşhisi konulan Kızıltaş, yaşanan saldırı sonucunda acı bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

Ancak diğer taraftan, sokak köpekleri açlık, susuzluk, hastalık, soğuk, sıcak, trafik kazaları gibi zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşlar, can dostları için barınak talebinde bulunuyor ve var olan barınakların sayısının artırılmasını istiyor. Aileler ise çocukları için endişeli bir şekilde bu duruma çözüm bulunmasını yetkililerden bekliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.