Basın Açıklamasına Katılan Hemşireye Ceza

Basın Açıklamasına Katılan Hemşireye Ceza

Rize de Z.Y. hakkında, 'Mesai saatinde eyleme katıldığı' gerekçesiyle açılan idari soruşturma tamamlandı.

Rize'de Gezi Parkı protestocularına polis müdahalesine tepki göstermek ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine destek vermek amacıyla düzenlenen basın açıklamasında karşıt görüşlülerin saldırısına uğrayan gruptan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi hemşire Z.Y. hakkında, 'Mesai saatinde eyleme katıldığı' gerekçesiyle açılan idari soruşturma tamamlandı. Uyarı cezası alan hemşire Z.Y. ile SES ve Eğitim-Sen üyelerinin saldırganlar hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusu ise inceleme safhasında devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda 5 Haziran'da, aralarında Sağlık Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen ve Derelerin Kardeşliği Platformu üyelerinin bulunduğu grup İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda eylemcilere polisin müdahalesini protesto etmek, Dünya Çevre Günü'nü kutlamak ve sağlık çalışanlarının aldığı bir günlük iş bırakma eylemine destek vermek için ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından göstericiler farklı yönlere doğru dağılırken SES ve Eğitim-Sen ile onlara tepki gösteren grup arasında sözlü tartışma başladı. Bu sırada öfkeli grup, göstericilere saldırdı. Polis engelini aşan grup göstericileri kovaladı. Kaçan göstericiler, Eğitim-Sen Şubesi'nin bulunduğu binaya girdi. Çevik Kuvvet ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, kalabalık daha sonra dağıldı.

Olayların ardından SES ve Eğitim-Sen üyeleri, saldırganlar ile yaptıkları yayınlarla halkı kışkırttıkları iddiasıyla yerel bir gazete ve internet haber sitesi hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın suç duyurusu ile ilgili incelemesi sürerken, Rize İl Sağlık Müdürlüğü basın açıklamasına katılan Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ile ilgili inceleme yaptı. Mesai saatinde basın açıklamasına katıldığı tespit edilen sendika üyesi hemşire Z.Y.'ye 'uyarı' cezası verildi. Sağlık Emekçileri Sendikası'nın, hemşire Z.Y.'nin sendikal hakkını kullandığı gerekçesiyle verilen cezanın iptali için yargıya başvuracağı öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.