Başkan Bakırcı Meclis Toplantısında Konuştu

Başkan Bakırcı Meclis Toplantısında Konuştu

Ak Parti İl Danışma ve Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Çayeli Öğretmenevi Akşam Sanat Okulunda düzenlendi.

Çayeli Öğretmenevi Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma Meclisi konuşma ve sunumlar içerisinde geçti. Meclis toplantısında sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize'de yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Konuşmasında Ak Parti iktidarının göreve geldiği andan buyana Ülkede olduğu gibi Rize'de de önemli adımlar atıldığını vurgulayan Başkan Bakırcı sözlerine şöyle devam etti; "Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğinde Ak Parti iktidarıyla göreve başladığım Rize Belediye Başkanlığım süresi içerisinde Rize'de her geçen gün farklı bir yeniliğe imza atıyoruz. Sekiz yıllık Belediye Başkanlığım süresi içerisinde Rize için elimizden gelenin en güzelini yapma gayreti içerisindeyiz.

Rize Belediyemizin Elektrik tüketimine ödemiş olduğu tutarı en aza indire bilmek adına yakın zamanda hayata geçirdiğimiz "Mikro Hes" Projemiz ile hedefimiz Elektrik giderimizde tasarruf sağlamaktır. Rize Belediyesi yaklaşık yılda 1.8 milyon Kw. Elektrik kullanıyor. 5 milyon Kw. Elektrik sokak lambaları için lazım oluyor. Gelecek seçim Gündoğdu ve Çiftekavak'ı düşündüğümüz zaman yaklaşık 8'5 Kw. Elektrik ihtiyacımız olacak. Bu enerji tüketiminin bedeli Rize Belediyesinin bütçesine çok ağır geliyor. Bu nedenle biz mevcut su depolarımızda elektrik üretimini düşündük. Depolarımızda kuracağımız Mikro Hes Santrallerimiz sayesinde mevcut suyumuzda herhangi bir su kaybı yaşanmadan elektrik sorunumuzu çözmeyi hedefliyoruz. Şuan bu projemizi sadece bir deponuzda uygulamaya koyarak üretime başlamış bulunmaktayız. Aynı uygulamayı diğer su depolarımıza da uygulayarak suyun akışından elde ettiğimiz enerji ile elektrik giderimize büyük ölçüde katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Kanalizasyon Sorunumuz Ortadan Kalktı.

Rize'de ki Kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdı. Engindere ve Salarha yolu üzerinde bulunan Zincirli Köprüde Kanalizasyon sorunumuz kalmıştı.Bu bölgelerde de yapmış olduğumuz çalışma ile sorunu giderdik ve mevcut karayolu geçişini sağladık.

444 50 53 Çağrı Merkezini Hayata Geçirdik.

Rize Belediyesinde kurmuş olduğumuz Akıllı Kent Sistemi ile artık vatandaşımız siztem sayesinde Belediyemizden örneğin emlak vergisi borcunu veya ulaşmak istediği başka bir bilgiyi anında öğrenme imkânı buluyor. Vatandaşımızın talebi doğrultusunda Bilgisayar sisteminden adına girildiği zaman nerede oturduğundan iş yeri bilgileri borcunun olup olmaması konusunda tüm bilgiler sistemden görünerek kendisine bilgi verilebiliyor. Tek yapılması gereken ise vatandaşımızın 444 50 53' ü arayarak 24 saat kesintisiz hizmet veren sistemden faydalanmasıdır.

Belediye Bloklarımız Modern Hale Getiriliyor.

Belediye Blokları olarak tabir ettiğimiz binalar artık ömrünü tamamlamış olup hatta bazen sallandığı hissedilmiştir. Mühendislerimizin yapmış olduğu kontroller neticesinde binalarımızın artık dayanamayacağı hale geldiği raporlar ile ortaya çıkmıştır. Bizde artık bu binaların yenisinin yapılmasını kararlaştırarak gerekli çalışmaları başlattık ve konuyu Başbakanımızla görüştük. Yapmış olduğumuz bir Proje çalışmasıyla eski blokları kontrollü bir şekilde yıkarak yerine daha modern bloklar inşa etmeyi hedefliyoruz.

Belediye Parkımızı Yeniledik.

Şehir merkezinde bulunan mevcut Belediye Parkımız özellikle ailece oturulamayacak bir haldeydi ve eskiyen parkımızı ortadan kaldırarak yeniden projelendirdik. Şimdi sona yaklaştığımız çalışma ile yepyeni daha modern vatandaşımızın ailece ferah bir ortamda oturmasını sağlayacak bir Belediye Parkı inşa ettik. İnşallah yakın zamanda yeni bir oturma alanına Rize'li hemşehrilerim kavuşmuş olacak.

Bizler başta Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde Ak Parti gücü ile hizmet ettik ve etmeye devam ediyoruz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.