Başkan Bakırcı'dan Bıçaklama Açıklaması

Başkan Bakırcı'dan Bıçaklama Açıklaması

Rize Belediye Bakanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı'nın makamında bıçaklanması üzerine açıklamada bulundu.

Bakırcı, olayla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Bakırcı şunları söyledi:

 “İki kişi belediyeye gelerek zabıta müdürümüzü öldürmeye sebebiyet verecek şekilde bıçakladılar. Zabıta müdürümüz bu kişiler hakkında birkaç kez savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bunların ceza aldıkları var ama bir tutuklama olmamıştır. Rize belediyesi seyyar ve benzer sorunlu işlerin üzerine gittikçe bu tip şeylerle karşılaşıyoruz. Bugüne kadar uğraşımız yasal çerçeve içerisinde olmuştur. Bunları adli makamlara bildirdiğimiz zaman vatandaşın maneviyatını kırmayacak şekilde kanunlar çerçevesinde kararlar alınması arzumuzdu. Burada bu oluşmadı. Bu tip saldırganlar çok işlem görmüyor kanaati var. Şahsıma yönelikte daha önce saldırı olmuştur. Cebinde bıçağı olan bir kişi vardı. O kişiye bıçağı çekmeye fırsat vermeden biz ona vurmak mecburiyetinde kalmıştık. Kamuoyu başkan doğrumu vurdu, yanlış mı vurdu diye tartıştı. Adli soruşturma da cebinde bıçağı gördün mü görmedin mi sorgusuna geldi.”

 
DİLERİM BU SON OLUR

Bakırcı, “Yine yakın bir zamanda bir kişi oturduğum eve kadar çıkıp yangın tüpü ile çevreye zarar veriyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzda  bunlar elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor. Dilerim bu son olur. Dilerim zabıta müdürüme hayati bir şey olmamış olur. Bu saldırı zabıta müdürünün şahsında Rize belediyesi ve Rize’ye ve Rize halkına yapılmış bir saldırıdır. Bundan sonra adli makamlar benzer tavırda davranırsa bizde kendimizi korumakla ilgili  tedbirlerimizi farklı değerlendireceğiz. Bunun altını çiziyoruz.”

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.