Başkan Metin, 'Bayramdan Sonra Yazılar Gitmiş Olacak'

Başkan Metin, 'Bayramdan Sonra Yazılar Gitmiş Olacak'

Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, gazetecilerle bir araya geldi.

Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 
 
Belediye Bloklarının yıkımı için bayramdan sonra bir çalışma başlatacaklarını söyleyen Metin, İller Bankası'ndaki geçmişteki borçların ödendiğini dile getirdi. Dağbaşı yolunda bir projenin hayata geçirleceğini ifade eden Metin, “Bir ay önce İller Bankası'ndan 5 milyon civarında bir para aldık. Çünkü proje olarak açıklayacağımız, dağ başı yolundaki güzel bir projemizden dolayı. Yine de bir para alacağız İller Bankası'ndan. Bu aldığımız paralar yeni bir yatırıma dönüştüğü zaman geriye bir şey veriyorsa o borcun altına gireceğiz.” dedi. 
 
"İlk Kez 2019 Yılı ve 2020 Yılını Artı İle Kapattık"
Başkan Metin, kendi görev süresi içerisinde hiçbir dükkân ve metrekare satmadıklarını kaydederek, “Özel bankalara olan borçlarımız ciddi anlamda azaldı. 16-17 ay boyunca sürekli bu borçlarımızı azaltarak gidiyoruz. İlk kez 2019 yılı ve 2020 yılını artı ile kapattık." ifadelerini kullandı.
 
"Bayramdan Sonra Yazılar Gitmiş Olacak"
Belediye bloklarının yıkımı hakkında da konuşan Başkan Metin, bayramdan sonra bloklardaki esnaf ve vatandaşlara yazıların gitmiş olacağını ifade ederek "Belediye blokları, belediye binamızdan başlayıp, Meteler kavşağı dediğimiz alanda Menderes Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan 23 dönümlük bir ada. Burada, birinci etap denilen kentsel dönüşüm çalışması. İnşallah bayramdan hemen sonra oradaki vatandaşlarımıza, esnaflarımıza da yazılar gitmiş olacak. Yazıların vatandaşlarımıza gitmesinin uzama nedeni, önce kendimiz belediye olarak A'dan Z’ye her tarafıyla incelemek istedik.  Yani alt tarafta aynı sayıda dükkânlar kalacak mı? Evet, kalacak. Vatandaşlara istedikleri oranda ofis verebilecek miyiz? Bunları sürekli sağlamaya çalıştık. TOKİ bir proje yaptı bizler de bunu uyguluyoruz.” dedi. 
 
Başkan Metin, “Burada yine en zor işlerden bir tanesi, 50 yıldır denize paralel şekilde olan caddeler şimdi kısmen dikey yönde hareket edince, haliyle dükkânların Cumhuriyet Caddesine bakan yüzlerin bir kısmı ara yerlerde kalmış olacak. Bugün Ulusoy’un oradan Ayane mağazasına gittiğimiz zaman 40 tane mağaza varsa şimdi o bölümde belki 25-30 tane mağaza kalacak. Çünkü aralıklar daha da genişletiliyor. Fakat bu uygulama ticaret açısından çok daha verimli olacak. Çünkü bütün bu alanlar yayalaştırılmış oluyor. Cadde aralıkları 20 metre, ortada ise 30 metreye yakın meydan şeklinde bir aralık. Bugün Osman Karavin Caddesi dediğimiz yine 20 metreye yakın aralıkla beraber oluşacağı ve yayalaştırılacağı için Cumhuriyet Caddesinde'ki dükkânların değeri yüksek olan bir noktaya geldi. Bugün Durak Lokantasının o aralarını düşünün. Merdivenler de var. Vatandaşlar o aradan geçtiklerinde zorlanıyorlar. Birde oranın 30 metre açıldığını düşünün. Biraz daha yukarı gidildiğinde 20 metre daha açılan bir cadde düşünün. Tamamiyle açık bir AVM hüviyetinde bir nokta olacak.  Özellikle şu noktayı yakalamalıyız. Benim şahsım olarak 50 yıldır Rize’deyim. Sizlerin içerisinden çıktım. Hepimiz bir şekilde bu jenerasyonla geldik. Bu anlamda Rize’ye hepimiz hizmet edebilelim. Eğer bu şehre ve bu vatandaşlarımıza haksızlık yapılıyorsa bunu hep birlikte söyleyelim ve düzeltme yoluna gidelim.” dedi. 
 
"Kimse Mağdur Edilmeyecek"
Belediye bloklarında mal sahibi olan esnafın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Başkan Metin, “Maliye bloğu normalde 2500 metrekaredir, tapuda ise 1250 metrekaredir. Gerisi hazine adına tescillidir. Bunların hukuki boyuttaki her şeyi düzenlenecek. Bu konuda bir çok uzman ve uluslararası düzeyde de çok iyi avukattan danışmanlık hizmeti alıyoruz. Neden? Çünkü orada çok mevzuat var. Oradaki vatandaşları 50 metrekaresi daha az gözüküyor. Yani hem hukuki hem fiziksel hem de mimari görüntüsüyle o kaotik yapı, bir nevi bu işlemlerle beraber ortadan kalkacak ve burada kimse mağdur edilmeyecek.  Mal sahipleriyle hareket ettiğimiz için yeni mülkiyetlerde dükkânlar aynı yerine rastlayacak mı? Pek rastlamayacak. Ama değeri artacak, kademeleri artacak. Şimdi son rötuşlar atılıyor. Bayramdan sonra da hem Yağlıtaş için hem de belediye blokları için TOKİ Başkanını mühendisleriyle beraber yine buraya çağırdık. Bizim teknik ekibimizle beraber oturup esnafımızın lehine ne varsa onları üst düzeyde tutma adına işler yapıyoruz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.