BBP RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA: SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA YASADA YOK DİYE SORUMLULUKTAN KAÇAMAYIZ

BBP RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA: SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA YASADA YOK DİYE SORUMLULUKTAN KAÇAMAYIZ

Usta Yaptığı Açıklamada :

Son zamanlarda şehrimizde başı boş sokak köpeklerinin saldırısı, kovalaması, korkutması, nedeniyle bir çok vatandaşımız,  bundan aşırı şikayetçi ve dertli, bizlere konuyu gündeme taşımamız için talepleri oldular.  Rize Belediyemiz de sokak hayvanları ile ilgili Kamuoyu ile  bir açiklama paylaştı. 

"YASADA YOK DİYE, SORUMLULUKTAN KAÇAMAYIZ"
Konuyu araştırdığımızda Belediye 5199 Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında  sorumluluğumuzu yerine getirdiğini ifade ederek,  net çözümü kanunun yetersiz  kalmasına bağladı. Bizde Büyük Birlik Partisi Rize olarak diyoruz ki, eksik ve sorun neyse buna kanun beklemeye çıkartmaya gerek yok, yasada yok diye sorumluluktan kaçamayız. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten bu konuda  3 Milyar TL varan bir bütçe ile  sokak hayvanlarının Bakım, Barınak, tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve Rehabilitasyonu için talimat vermişler. Bizede gereğini yapmak düşer.

"NEDEN BİR MAMA FABRİKASI OLMASIN"
Konu sadece Rize Belediyesinin değil tüm Rize genelinin sorunu, İl Özel İdaresi ile birlikte ortak hareket ederek, İlave mevcut barınak yapılabilir,  bu merkezler sosyal etkinlikler ile halkımıza açılarak farkındalık oluşturulabilir, hayvan sever vatandaşlarımızla bağışlarla buradaki kedi ve köpeklere mama  ve bakım ihtiyaçları karşilanabilir, hatta Rize'de gıda sektörü, Lokanta ve Restoranların yemek artıkları kurulacak bir mama fabrikası ile Ekonomiye, İstihdama ve geri dönüşüme kazandırılabilir  diyoruz. 

"HAYVAN SEVERLERE CEZA DOĞRU DEĞİL"
Ayrıca kanun kapsamında   6 ay  üzeri evcil  hayvanların çiple kayıt altına alınması için    3.624 TL ceza ödenmesi, sahibin terketmesi halinde ise 6.072 TL Bin TL bir ceza kesilmesi  de hayvan severlere,  büyük bir yanliştir. Vatandaş kediye, köpeğe hanesini açıp kaydını zamanında yaptıramadığı için veya bakamam korkusu sebepleri neticesinde  astronomik bir para cezası kesilmesi doğru değil. Bu cezalar nedeyinle başı boş sokak kedisi ve köpeği sayısıda artmış bulunmaktadır. 

Abdulkadir USTA
Büyük Birlik Partisi
Rize Merkez İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.