'Bizler Üreticiye Muhtacız'

'Bizler Üreticiye Muhtacız'

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Bizler üreticiye muhtacız. Özel sektörün de bunu görmesi ve üreticinin hakkını vermesi gerekir" dedi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Bizler üreticiye muhtacız. Özel sektörün de bunu görmesi ve üreticinin hakkını vermesi gerekir." dedi. Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen günlerde 1,35 lira olarak açıklanan 2013 yılı yaş çay fiyatının güzel bir fiyat olduğunu söyledi. Artışın enflasyonun iki katı olduğuna dikkat çekerek, "Verilen fiyatı dolar bazında değerlendirdiğimizde, yine en yüksek seviyelerde, yani 75 sente tekabül ediyor. Diğer çay üreticisi ülkelerde 10-15 sent seviyelerinde. Türkiye'de çaylıklar küçüldüğü, parçalandığı için vatandaşımız geçim sıkıntısı yaşıyor." şeklinde konuştu.

Üreticinin asıl probleminin, Çaykur'un çaya vermiş olduğu fiyat olmadığını savunan Genel Müdür Sütlüoğlu, şunları kaydetti: "Asıl mesele, bizim fiyatlarımızın çok çok altında üreticiden çayını alarak mağdur eden özel sektör işletmelerdir. Biz geçen yıl 1,22 liraya alırken bazı özel sektör işletmeleri 60 kuruşa aldı. Bu sene beklentimiz, özel sektörün Çaykur'un verdiği fiyatın altında çay almamasıdır. Bizim fiyatımızın, özel sektörün de alış fiyatı olmasını istiyoruz. Çay işinin en önemli ayağında olan üreticinin korunması adına bunu yapmaları gerekir. Üretici, kendisini tatmin edici bir fiyat verilmesiyle tarlasına rahat girecektir. Vatandaşın çaresizliğinden istifade etmesinler, bu ahlaki değildir. Ticari mantıkla bile baksak doğru değildir. Özel sektör bu fiyata çay almaya devam ederse üreticinin tepkisini çekecek. Özel sektöre karşı üreticinin mağdur olmayacağı düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır."

İmdat Sütlüoğlu, organik çay üretimine geçenlerin çayının tamamını almayı taahhüt ettiklerini, organik tarıma geçişin üreticinin ve bölgenin menfaatine olduğunu sözlerine ekledi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.