Bozok, Rize'de Yılın Doktoru Seçildi

Bozok, Rize'de Yılın Doktoru Seçildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Doç. Dr. Şahin Bozok, Rize'de yılın doktoru seçildi.

2007 yılında Devlet Hizmeti Yükümlüğü kurası ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Rize’nin ilk Kalp Damar Cerrahı olarak tayin olan ve burada Kalp Damar Cerrahi Kliniği’nin kurucusu olan Bozok, burada açık kalp cerrahisi operasyonlarını başlatarak 2007 yılından beri 2500‘e yakın açık kalp cerrahi operasyonu gerçekleştirdi.

Bozok, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurduğu klinik sayesinde yıllarca hastaların sevk edildiği, aort diseksiyonu, aort anevrizması gibi acil operasyon gerektiren kalp damar cerrahi hastalarının yollarda kaybedildiği Rize, 365 gün 24 saat çalışan her türlü kalp ve damar cerrahi operasyonunun yapıldığı, çevre illerden hastaların sevk edildiği Türkiye çapında kabul edilen bir klinik haline geldi.


2009 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kalp Damar Cerrahi Anabilim dalında öğretim görevlisi olan Bozok, 2013 yılında doçentlik unvanını aldı. Tüm bu çalışmalar yanında gönüllü olarak 2008 yılından beri Rize ili Organ Nakli Koordinatörlüğü görevini sürdürüyor. Organ nakli konusunda yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında Organ sağlayıcı hastaneler arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Türkiye 3. olarak  TC Sağlık Bakanlığı’ndan Teşekkür Belgesi kazandı. Rize’nin bir çok organ nakli bekleyen hastaya umut olmasını sağladı.

Bozok, tüm Karadeniz bölgesinde yapılmayan Kalp nakli konusunda bölgede Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ni kalp nakil merkezi yapma konusunda çalışmaları devam etmektedir.

Bozok, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.