BU GİDİŞLE MEMUR MAAŞLARI ASGARÎ ÜCRETLE DENKLEŞECEK !

BU GİDİŞLE MEMUR MAAŞLARI ASGARÎ ÜCRETLE DENKLEŞECEK !

Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Ve Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, BU GİDİŞLE MEMUR MAAŞLARI ASGARÎ ÜCRETLE DENKLEŞECEK dedi..

2021 yılı için açıklanan asgari üzcretle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Ve Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, asgari ücret belirlenirken özellikle temel gıda maddelerindeki fiyat  artışının baz alınması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: 


“Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu. Türkiye Kamu-Sen olarak beklediğimiz bir rakam değildi. Bu ücretler belirlenirken bazı parametreler baz alınmalı. Her ay düzenli olarak açıkladığımız açlık yoksulluk sınırı etrafında değerlendirmeler yapılmalı, daha sağlıklı rakamlar konuşulmalıdır. Bu rakam aslında 3 Bin TL üzerinde olmalıydı. Çünkü son yıllarda özellikle temel gıda maddelerine ciddi zamlar geldi. %21.56 oranında bir zammı elbette azımsamıyoruz, ancak nihai hedefler noktasında yeterli değildir.”

Ülkede yaşanan ekonomik tablo baz alındığında kamu çalışanlarına ve emeklilerine 2021 yılında yapılacak 3+3’lük zam oranının mutlaka güncellenmesi gerektiğine işaret eden başkan Murat Köseoğlu açıklamasına şöyle devam etti: 
“Herşeyden önce yapılan bu zam alım gücüne bir katkı sağlayacaktır. Buradan hareketle memurların 2021 yılına ait zam oranı olan %3+3ün güncellenmesi gerekmektedir. Yapılacak bu tür düzenlemeler memura biraz olsun nefes aldırırken piyasayı da canlandıracaktır.


Memur maaşlarının enflasyon karşısında sürekli eridiğini düşünürsek yakın gelecekte asgari ücretle eşitlenirse şaşırmamak gerekir.


Yapılan araştırmalar, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.516,67 TL, yoksulluk sınırı ise 8.197,62 TL, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.073,63 TL olduğu görülmektedir.


Bırakın sağlıklı beslenmeyi, 4 Kişilik bir aile günde üç öğün kişi başı sadece 2 simit yese bile aylık masrafı 1.080 TL olacak. (Kira, elektrik, su, ulaşım vs. harcamalar da cabası)
Bütün bunlar göz önünde bulundurularak memur maaşlarındaki artış kesinlikle güncellenmelidir.”
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.