BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA: ÖĞRENCİLERE % 50 ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANABİLİR

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA: ÖĞRENCİLERE % 50 ULAŞIM DESTEĞİ SAĞLANABİLİR

Büyük Birlik Partisi Rize olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar, öğrenci kardeşlerimiz ile çeşitli platformlarda bir araya gelerek onların sorunlarını, sıkıntılarını dile getirip çözüm noktaları sunmanın gayreti içinde olduk.

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA:   Öğrenim  kredisi faizlerinin kaldırılmasından konaklama ve yemek ücretlerinin makul seviyelere çekilmesine, planlı programlı bölüm kontenjanlarının açılmasına, ve dolmuş ücretlerinin sübvanse edilerek karşılanmasını dile getirmiştik. Bu çalışmalarımızı kapsayan (Rİ-ÖDES) Rize  Öğrenci Destek Platformu Projemizide Kamu oyu ile paylaştık.

 Genel Başkanımız Sayın Mustafa DESTİCİ'de geleceğimizin teminatı öğrenci kardeşlerimizin daima yanında yer alarak, bir çok sorunun çözümünede vesile olmuştur. Sn. Cumhurbaşkanımız bu yıl uygulanacak olan konaklama ücret zamlarını, burs kredi zamlarını geri çekerken, ögrenim kredisi faizlerinide kaldırmıştır.  Son olarakta ailesinden uzakta, memleketi dışında okuyan yaklaşık 150 bin öğrencimize yılda iki kez uygulanması kaydı ile ulaşım maddi desteği sağlamıştır. Sn. Cumhurbaşkanımıza bu hassasiyetinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz.
   
 Şimdi Büyük Birlik Partisi Rize olarak bizde   diyoruz ki: buna ilaveten  Cumhur ittifakı ortakları olarak bir araya gelip bu uygulamayı Özelde Rize'mizde, Genelde tüm illerimize örnek olacak (Rİ-ÖDES) Rize öğrenci Destek Platformu oluşturarak, öğrencilerimizin okullarından yurtlarına gidiş gelişlerde kullandığı şehir içi dolmuşlarında da hayata geçirelim. Fakat dolmuşçularımızı mağdur etmeden, Başta Rize Valiliğimiz bünyesinde, RİZE  Belediyemiz, RTÜ Geliştirme vakfımız, STK'lar, Ziraat  Odası, Çay Borsası ve Ticaret Sanayi Odalarımız işbirliği ile dolmuş ücretlerinin %50 lik kısmını sübvanse edip, Özel bir öğrenci kartı sistemi ile karşılayabiliriz.

   
Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize'mizden  80 Vilayetimize örnek olacak bu projemizle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim ve öğretimine tam destek sağlamış oluruz. 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum