BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA; ZAMLARA MÜSADE EDİLMEMELİ VE RİZE'DE EKMEĞE % 50 ZAM KABUL EDİLEMEZ DEDİ

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI ABDULKADİR USTA; ZAMLARA MÜSADE EDİLMEMELİ VE RİZE'DE EKMEĞE % 50 ZAM KABUL EDİLEMEZ DEDİ

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta yaptığı açıklamada ;

ZAMLARA MÜSADE EDİLMEMELİ

Milyonlarca insanımızın merakla beklediği asgari ücret tutarı 8.500 TL ile Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı.   Daha ilk maaşlar alınmadan gıda sektörü başta olmak üzere Zam oranları ürünlere yüksek oranda yansıtılmaya ve konuşulmaya başlandı. 

"EKMEK FİYATINA %50 ZAM KABUL EDİLEMEZ"

Rize'mizde sofralarımızın baştacı Ekmek fiyatının %50 artış ile 7.5 TL çıkartılacak söylemi ve girişimi kabul edilemez. Devletimiz daima vatandaşının yanında yer alarak bu asgari ücret artışından kaynaklı zam oranlarına müsade etmeyip, Halkımızın alım gücünün korunmasını sağlamalıdır. Buna göz yumulması halinde piyasada domino etkisi ile gıdadan, tekstile, elektronik eşyadan, Sanayi ürünlerine, araba fiyatlarından, emlak fiyatlarına kadar tüm piyasa zamların etkisinde kalacaktır. 

"DEVLETİMİZ GEREĞİNİ YAPMALI"
Yapılması gereken, Sayın Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ'nin ifadeleriyle Devletimiz Asgari ücret artışına karşı, İşverenlere Vergi indirimi, sigorta pirimi indirimi yapabilir. Diğer taraftan  girdi maliyetlerinde elektirik, akaryakıt, doğalgaz gibi piyasada fiyat artışlarına sebep olan ana maliyet kalemlerinin düşürülmesi politikasına gidilebilir. Çiftçiye, tarım ürünlerine ve Hayvancılığa destekler ve teşvikler arttırılabilir.  Tüm piyasada denetim mekanizmasını çalıştırarak fırsatçılığa ve fahiş fiyat artışlarına asla müsade edilmemelidir. 

Büyük Birlik Partisi olarak daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin sesi olmaya devam ediyoruz. 

Abdulkadir USTA
Büyük Birlik Partisi
Rize Merkez İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum