Çanakkale’yi Böyle Hatırladılar

Çanakkale’yi Böyle Hatırladılar

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümünde günü sadece; üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve bir somun ekmek yiyerek geçirdiler.

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri, 98 yıl önce Çanakkale Cephesi'nde maddi imkansızlıklar nedeniyle günlerini sadece; üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve bir somun ekmek ile geçiren şehitleri daha iyi anlamak için ilginç bir şey yaptılar. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Tarih Kulübü öğrencileri öğle yemeğinde sadece rektörlüğün talimatı ile hazırlanan; üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve esmer ekmek yediler.
Öğrenciler yaptıkları açıklamada , “Bu şekilde bize bu günleri kanlarını dökerek bırakan ecdadımızı daha iyi anlıyoruz. Biz bu yemeği yiyerek şimdilik doyduk. Ama bir süre sonra acıkacağız. İstediğimiz zamanda yemek bulup yeme imkanımız olacak. Ancak onlar sadece yedikleri bu yemekle bir gün boyunca savaştılar. Ecdadımız ile gurur duyuyoruz” dediler.
Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi yemekhanesinde isteyen öğrencilere üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve esmer ekmek sunulurken, bunları yemek istemeyen öğrenciler günün diğer menüsünü tercih ederek yemeklerini yediler.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.