Çay Alımyerlerinin Bakımını Üretici Yapacak

Çay Alımyerlerinin Bakımını Üretici Yapacak

Rize Yöre Muhtarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, Rize Muhtarları Federasyonu’nun Rize’de kahvaltılı toplantı yaptığı, toplantıya; ilçe derneklerinin başkan ve yöneticilerinin, muhtarların, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Şafak Sünbül’ün, SGK Müdürlerinin, Mahalli İdareler Müdürünün, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in, İlçe Ziraat Odaları başkanlarının katıldığı bildirildi.

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının muhteviyatı ve Rize Muhtarları Federasyonu hakkında ilgili daire müdürleri ile muhtarlara bilgi verdi. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2013 yılı yaş çay kampanyası ile ilgili olarak muhtarlardan gelen soruları cevapladı.

üretici Rize Mustafa Erbaş Muhtarlar Derneği ÇAy alımyerleri bakım Çay Alımyerlerinin Bakımını Üretici Yapacak

Çay alımlarında yeni uygulanacak olan randevulu sistem konusunda açıklama yapan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, muhtarlara yeni sistemin avantajlarını ve nasıl uygulanacağını detaylı olarak anlattı. Muhtarların çay alım yerleri ile ilgili bakım ve onarımlarının, Kurum tarafından karşılanması talebi Çaykur Genel Müdürü’ne genel bir istek olarak iletilirken, Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun bu isteğe sıcak bakmadığı belirtildi.



Rize Muhtarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, geçmişte çay alım yerlerinin yükleme paletlerinin tamir ve bakımının Çaykur tarafından yapıldığı hatırlatılarak, “Çay alım yerleri, üreticilerin malıdır. Bakım ve onarımları tamamen üreticiye ait olan alım yerlerinin Muhtarlarımızın bu talebi olumsuz bulundu. Çay alım yerlerinin bakım ve onarımı, alıma hazır hale gelmesi, muhtarların öncülüğünde çay üreticileri tarafından yapılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca, 11.04.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Çaykur’un statüsüne ilaveten özel çay fabrikalılarını kiralanması konusuyla ilgili bilgi verildiği ifade edildi.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.