Çayan Birben Rize’deki Mezarı Başında Anıldı

Çayan Birben Rize’deki Mezarı Başında Anıldı

Yalova'da, arkadaş grubunun karıştığı kavganın ortasında kalan ve polisin sıktığı biber gazından etkilenerek 31 yaşında hayatını kaybeden Çayan Birben, ölümünün 1. yıl dönümünde, memleketi Rize’nin Pazar İlçesi Subaşı Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Çayan Birben’in ailesi ile dostlarının katıldığı anma töreninde kalabalık, Birben’in evinden 500 metre mesafedeki mezarlığa kadar, ‘Hesap Sorulacak’ yazılı bir pankart açarak yürüdü ve polis ile hükümet aleyhtarı sloganlar attı.
Çayan Birben’in mezarı başındaki anma töreninde, baba Ahmet Birben, adalet istediklerini ancak yargıdan bilgi alamadıklarını söyleyerek, “Bu 1 yıl oldu. Bu neden uzuyor? Biz adalet arıyoruz. 1 yıldır bekliyoruz mahkemeden hiç haber yok, gündeme gelmiyor. O iki polis halen görevlerinin başında. Yani bu devlet ne istiyor? İntikamı kendimiz mi alalım? Yoksa ne yapmamızı istiyor?” diye konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise yaptığı konuşmada, biber gazının 7’den 70’e herkesi etkilediğini ve ülkenin gaz cumhuriyeti haline getirildiğini söyleyerek, “Geçen yıl bugün kaybettik Çayan kardeşimizi. Ölümünün 1. yılında her zamanki gibi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Adalet arıyoruz. Adalet için mezarının başındayız aynı zamanda. Bu devlet bu ölümlerden hiç sonuç çıkarmamış gibi gazı sürekli kullanmaya devam ediyor. Nerde bir hak arama mücadelesi varsa her tarafı gaza boğuyor. 7’den 70’ine kadar herkes gazdan nasibini alıyor. O yüzden Çayan Birben’in davası bir demokrasi mücadelesi, memleketi gazdan kurtarma mücadelesidir. Memleketi bir gaz cumhuriyeti haline dönüştürdüler. Türkiye Cumhuriyeti bir gaz cumhuriyeti oldu. İnşallah gelişmeler olumlu olur” dedi.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.