Çayeli Bakır’dan 50 Mühendise Sertifika

Çayeli Bakır’dan 50 Mühendise Sertifika

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) tarafından 11-15 Şubat 2013 tarihinde verilen “Yüksekte Çalışma Eğitimi” alan 50 inşaat mühendisine, sertifikaları törenle dağıtıldı.

Sertifika törenine Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Madenli Belediyesi Başkanı Mustafa Tüyloğlu, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sami Kılıçbay, ÇBİ Eğitim biriminden temsilciler ve eğitim alan mühendisler katıldı.
Rize’de iki işçinin iskeleden düşerek ölmesi üzerine bu konuda eğitim verme kararı alan ÇBİ’nin düzenlediği törende, sertifikalar ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson tarafından verildi.
Düzenlenen törende konuşma yapan Genel Müdür Ian Anderson, “Bizi bu eğitimleri vermeye yönelten şey, geçtiğimiz yıl ölümle sonuçlanan trajik bir kazaydı. Bu kaza beni ve yönetim ekibimizi son derece üzdü. ÇBİ olarak bu hususta bir katkı sağlamamız gerektiğini düşündük. Bu amaçla Rize İnşaat Mühendisler Odası ile temas kurduk ve kendileri de sağolsun konuya duyarlılık gösterdiler ve üyelerin eğitim alma yönünde organize ettiler. İnanıyorum ki bu eğitimler bölgedeki inşaatları yöneten mühendislerimize azda olsa bir katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle Rize İnşaat Mühendisleri Odası’na da işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı konu ile yaptığı açıklamada, “ÇBİ’nin emniyet değerlerini sektörümüze yayma gayretini takdirle karşılıyoruz. Yoğun çalışmalarına rağmen, meslektaşlarımızın emniyet bilincini geliştirmek amacıyla emek ve mesai harcadıkları için Çayeli Bakır’a teşekkür ederiz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.