ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ PROTOKOL KAPSAMINA ALINDI

ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ PROTOKOL KAPSAMINA ALINDI

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolüne Türkiye’nin ilk denizcilik liselerinden olan Çayeli Denizcilik Lisesi de dâhil edildi.  

Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası arasında Ağustos 2020’de imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolüne Türkiye’nin ilk denizcilik liselerinden olan Çayeli Denizcilik Lisesi de dâhil edildi.  
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliğinde denizcilik sektörünün nitelikli iş gücünü sağlamak üzere denizcilik alanında verilen eğitimlerin sektörle birlikte uluslararası denizcilik normlarına göre yeniden yapılandırılması amaçlanan çalışmada denizcilik eğitimi veren 10 okul protokol kapsama alındı. 


Son yıllarda bina, tesis, donanım, simülasyon sistemleri ve personel yeterliliği açısından yüksek standartlara ulaşan Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu protokol kapsamında yer aldı.

okul-resiyyyyyyyyym.jpg
Protokol ile;
Okulun atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması,
Öğrencilere staj ve işletmelerde beceri eğitimi imkânı sağlanması,
Öğretmenlere işbaşında hizmet içi eğitimler düzenlenmesi,
Öğretim programı ve eğitim materyallerinin İngilizce hazırlık sınıfları eklenerek güncellenmesi,
Okulun Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamına alınması
Eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin artırılması( proje, fuar, seminer, kariyer günü vb.)
Mezunlara istihdamda öncelik sağlanması,
Başarılı öğrencilere ve alanlarının devamı niteliğindeki bölümlerde yükseköğrenim görenlere burs verilmesi gibi konuları içeriyor.

1.jpg

Okulumuzun bu protokol kapsamında yer alması için katkı sağlayan 
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na, 
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu Dikici, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş, Denizcilik Eğitimi Meslek Komitesi Başkanı Yusuf Sertkaya  başta olmak  üzere tüm yönetim kuruluna,
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşaviri Fatih İslam Karaoğlu’na, Türkiye Petrolleri Eski Genel Müdürü Besim Şişman’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Şahin’e, Ak Parti İlçe Başkanı İshak Karahan’a, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Mert’e ,  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis  Başkanı Hüseyin Öztürk’e, Okul Aile Birliğin Başkanımız Kasım Kuru’ya  ve ilk günden bu yana daima yanımızda bulunan İshakoğlu ailesi şahsında Faruk İhsan İshakoğlu’na teşekkür ediyoruz.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum