Çayeli En İyi Çayını Demledi

Çayeli En İyi Çayını Demledi

Rize’nin Çayeli ilçesinde düzenlenen En İyi Çay Demleme Yarışması’nın ikincisi yapıldı.

 Türk çayının marka değerini arttırmak amacıyla Çayeli Belediyesi ve Rize Ticaret Borsası işbirliği ile ve bul Türkiye’de ikincisi düzenlenen en iyi çay demleme yarışmasının ilk ayağı Rize’nin Çayeli ilçesinde gerçekleştirildi.
Rize Ticaret Borsası’nın çay tadımcıları Yahya Kemal Sarı, Yasemin Yazıcı, ile Zeynep Toprak’tan oluşan jüri karşısında yarışmacılar maharetlerini ve ustalıklarını sergilediler.
 
Eşitliğin sağlanması için yarışma heyeti tarafından getirilen demlik, çaydanlık ve çayın kullanıldığı yarışmada demledikleri çayı jüriye kendi elleriyle servis eden katılımcılar çayın demlenmesi, servis öncesi hazırlık, sunum,  yeteneği, çayın görünümü ve tadımı ile değerlendirmeye tabi tutuldu.
 
Jürinin değerlendirmesi sonucu altı yarışmacıdan yarışmacı arasından Hatice Galip birinci, Fatih Sultan Mutlu ikinci ve Şenol Sarı’da üçüncü seçildi.Yarışma birincisine 30 kg. ikincisine 20 kg ve üçüncüsüne 10 kg. olmak üzere toplam 60 kg kuru çay hediye edildi.
 
İlk ayağı Çayeli’nde düzenlenen “En İyi Çay Demleme ve Sunum Yarışması”  Rize’nin bütün ilçelerinde gerçekleştirilecek.
 
Yarışmanın galibi ise ilçelerdeki yarışmaların birincilerinin hünerlerini göstereceği Rize’deki yarışma sonrası belli olacak. İl genelinde yarışmayı kazanan ve dereceye girenler ödül olarak toplamında bir ton kuru çayın sahibi olacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.