ÇAYIN BAŞKENTİ RİZE'DE 1 BARDAK ÇAY VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR

ÇAYIN BAŞKENTİ RİZE'DE 1 BARDAK ÇAY VATANDAŞIN CEBİNİ YAKIYOR

Türkiye’de çayın başkenti olarak adlandırılan Rize’de, kafe ve çay ocaklarında tüketilen çay vatandaşların hem elini hem de cebini yakıyor.

Türkiye'de çayın başkenti olarak adlandırılan Rize'de, kafe ve çay ocaklarında tüketilen çay vatandaşların hem elini hem de cebini yakıyor.

 

İl genelinde 49 bin 960 hektarlık alana yayılan çay, Rizelilerin geçim kaynağı olmakla beraber tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de en çok tüketilen sıcak içecekler arasında yer alıyor. Yıllık ortalama 1 milyonu aşkın yaş çay karışıldığında üretilen 300 bin tona yakın kuru çay Rize'den tüm Türkiye'ye yayılıyor. Buna rağmen Rizeliler çay ocaklarına 2 liradan başlayan 1 bardak çayı kafelerde ise neredeyse 10 lirayı bulan fiyatlardan içebiliyor. Bu durum ise Rizelileri fazlasıyla rahatsız ediyor. Kafeterya sahipleri her ne kadar kiralardan dert yansa da tüketiciler en çok tüketilen ürün olduğu için çay fiyatının suiistimal edildiğini düşünüyor.

 

Rize'deki çay fiyatlarının işletme sahiplerinin doyumsuzluğundan kaynaklı olduğunu dile getiren Kerem Ali Marap isimli genç “Çay fiyatları pahalı. Pahalı olmasının nedeni satıcıların açgözlü olması. İstanbul'a gittim Samsun'a gittim, orda çay fiyatları gerçekten daha ucuz. Rize'de çayın daha ucuz olması gerekirken daha pahalı ve bu çok saçma” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.