Çaykur eski genel müdürlerinden tuncer ergüven'e son görev

Çaykur eski genel müdürlerinden tuncer ergüven'e son görev

Çaykur eski genel müdürlerinden tuncer ergüven'e son görev

Denizli’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çaykur eski Genel Müdürlerinden ve Çaykur Rizespor Kulüp Başkanlarından Tuncer Ergüven için bugün tören düzenlendi.
Denizli İlinde geçirdiği trafik kasası sonucu hayatını kaybeden Ergüven’in cenazesi ilk olarak 1992 ve 1995 yılları arasında Genel Müdürlüğünü yaptığı Çaykur Genel Müdürlüğü binasına getirildi. Burada Ergüven için bir tören düzenlendi. Törene Rize Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere çok sayıda yakını ve seveni katıldı. Burada aile taziyeleri kabul etti. Törende konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Tuncer abimiz bir ömür Çaykur ve çaya hizmet etmiş bir kardeşimiz. Kendi sorumluluk alanını çay ve Çaykur ile sınırlı tutmayan Rize'nin ve bölgenin diğer konuları ile de ilgilenen, bölgenin kalkınması konusunda projeler üretip sürekli fikir geliştiren farklı bir insandı” dedi.
Ardından Rize Müftüsü Yusuf Doğan dua yaparak törene katılanlardan Ergüven adına helallik aldı.
Ergüven’in naşı daha sonra Çaykur Genel Müdürlüğü yaptığı dönemlerde aynı zamanda Çaykur Rizespor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüttüğü Çaykur Rizespor Tesisleri’ne götürüldü. Burada da Ergüven için bir tören düzenlendi. Törene Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve futbolcular da katıldı.

TUNCER ERGÜVEN KİMDİR?
1944 yılında Rize’de doğdu. 1963 yılında Karabük Demir Çelik Lisesi’nden, 1967 yılında da Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. 28.01.1992 ile 01.11.1995 tarihleri arasında Çaykur Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Çaykur Rizespor’un Kulüp Başkanlığını yaptı. Emekli olduktan sonra siyasete atıldı ve Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti’de Rize İl Başkanlığı yaptı. ANAP’la birleşme sürecinde de 2009 yılında bu görevinden istifa ederek, aktif siyasete nokta koydu. Tuncer Ergüven evli ve 2 çocuk babası.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.