Çaykur Yeni Sisteme Geçmeye Hazırlanıyor

Çaykur Yeni Sisteme Geçmeye Hazırlanıyor

Çaykur, yaş çay alım kampanyasında karmaşaya, sıkıntılara ve olumsuzluklara son vermek için yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor.

Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, önceki senelerde yaşanan karmaşaya, sıkıntılara ve olumsuzluklara son vermek için randevulu sisteme geçiş yapacaklarını ve bunuda üreticilerin görüşleri doğrultusunda üreticilerden alınacak cevaplara göre alım politikası uygulayacaklarını belirtti.

İŞTE YAŞ ÇAY KAMPANYASINDA UYGULANACAK SİSTEMİN AYRINTILARI

Birinci tercih haftalık alım sistemidir.

Haftalık alım sisteminde özellikle küçük üreticiler, diyelim ki 5 dönüm arazisi olan bir üretici her gün söz gelişi 10 kg kontenjanla günde 50 kg çay satabilen bir üretici bir haftalık çayını 1 günde gelecek alım yerine ve bir haftalık çayını yani 300 Kg çayını 1 günde satacak. Büyük üreticilerimiz biz bu kadar çayı bir günde vermeyiz, bu mümkün değil diyebilirler. Diyelim ki 20 dönüm çaylığı olan bir üretici 10kg kontenjanı esas alırsak günde 200kg çay satabilmektedir. Haftada 1200kg çay satma şansı var.

Bir günde ben bu kadar çayı satamam derse eğer ona 2 gün 3 gün kendi isteği doğrultusunda daha çok gün vereceğiz.

Yani buda haftalık sistem. Haftalık sistem içerisinde bir gün değil birden çok günün tercih edilmesi demek oluyor.

Üçüncü sistem ise, daha çok gurbetçi olan burada uzun süre kalmayacak olan hemşerilerimize yönelik olarak düşündüğümüz bir sistemdir.

Burada hemşerilerimiz bir sürgün döneminde satacakları çayı, bir haftalık çayını bir gün de, bir haftalık çayını 2. Günde, 3.günde, 4. Günde yani 4 gün peş peşe bir sürgünün çayını satacaklar ve devreden çekilerek tekrar geldiği yere, diğer işlerinin başına gidebilecekler. Bir 4. Tercih hakkı ise; diyebilirsiniz ki ben bu tip tercihli sistemlerin, randevulu sistemlerin hiç birini istemiyorum.

Eski sistemden memnunum, yeniden eskiden olduğu gibi her gün çayımı bahçeye gidip toplayacağım her gün alım yerine gidip çayımı satacağım. Kontenjan sistemi dediğimiz bu sistemde çayımı satmaya devam etmek istiyorum. Bunu demek istiyorsanız 4 ‘e basacaksınız.

Önümüzdeki hafta SMS ile biz bu konuyu sizlere soracağız. Hangisini istiyorsunuz, hangi sistemi tercih ediyorsunuz bunu size soracağız. Bu arada siz kendi aranızda fikir alışverişlerinizi yapar, fikirlerinizi kanaatlerinizi olgunlaştırır hangi sistemi tercih edeceğiniz noktasında netleşirseniz SMS mesajımız geldiği zaman hızlı bir şekilde cevap verme şansınız olur ve bu şekilde de bizde bu anketi en hızlı şekilde tamamlayıp yeni alım politikalarımızı bu zeminde oluşturmuş oluruz.

Tekrar edecek olursak, Bir haftalık çayımı bir günde satmak istiyorum yani her gün 50 kg çayı satmak yerine bir günde 300kg çayı satmak istiyorum derseniz 1 ‘e basacaksınız.

Haftalık sistemi tercih etmekle beraber 1 günde değil de 1 den çok günde çayımı satmak istiyorum derseniz o zaman 2’ye basacaksınız.

Ben bir sürgün dönemindeki çayımı 4 gün peş peşe satmak istiyorum derseniz 3’e basacaksınız.

Yok ben bunların hiç birini istemiyorum eski sistemle devam etmek istiyorum derseniz 4’e basacaksınız.

Bu şekilde bize cevap vermiş olacaksınız ve bizde politikalarımızı alacağımız cevaplara göre belirlemiş olacağız.

Tabi ki bu sistem de gün belirlemeleri kural usulüyle yapılacak ve bir sürgün dönemini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacaktır. Yani herkes istediği günü istediği saati alamayacak, böyle bir imkânımız yok. Diyelim ki bir haftalık sistem içerisinde haftanın hangi günü çay satabileceğini bu kura sistemi içerisinde belirleyeceğiz. Üreticilerimiz çay satacakları günü ve saati bilecek ve o gün gelip çayını satabilecektir. Kendi tatil programını, seyahat programını, iş programını buna göre ayarlayacaktır. Bu yeni sistemin hepimiz için hayırlı olmasını, çok ciddi bir huzurun ve rahatlamanın bu sistemle beraber gelmesini temenni ediyor saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.