Çaykur'da Grev Kararı

Çaykur'da Grev Kararı

Tekgıda-İş Sendikası ile ÇAYKUR ve bağlı işyerlerinde sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine, sendika grev kararı alarak işyerlerinde ilan etti.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alamayan çay işçileri greve gidiyor. Tekgıda-İş Sendikası'nın ÇAYKUR ve bağlı işyerlerinde çalışan üyeleri adına Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası ile sürdürdüğü işletme toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin akamete uğramasının ardından, sendika grev kararı alarak işyerlerinde ilan etti. Sendika, grevi 10-15 Nisan tarihleri arasında hayata geçirmeyi planlıyor. Tekgıda-İş Sendikası, ÇAYKUR'da daha önce kaybettiği yetkisini yaklaşık 4 yıl süren bir yargı süreci sonucunda yeniden kazanmıştı.

Yaklaşık 5 yıldır hakkını alamıyor Çaykur çalışanı. Görüşmelerden sonuç alınamayınca toplu sözleşme yetkisine sahip olan Tek Gıda İş, 58 işyerinde on bin işçiyi kapsayan grev kararı alıyor. Sendikanın istekleri arasında, geriye doğru işleyecek biçimde aylık 180 TL. ücret artışı, çay toplama kampanyası sırasındaki (yıpratıcı bir iş) kampanyaya katılarak ek prim isteği başta geliyor.

Grevin uygulanması için 60 günlük süre başlıyor. Bu arada önümüzdeki Salı günü Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile Tek Gıda İş Başkanı Mustafa Türker'in bir araya gelmesi planlanıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.