ÇAYKUR'DA YETKİLİ SENDİKA ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI'NDAN MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN KADRO TALEBİ

ÇAYKUR'DA YETKİLİ SENDİKA ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI'NDAN MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN KADRO TALEBİ

ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI; Mevsimlik işçilerimiz adına mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir

Çaykur’daki Mevsimlik işçilerin kadro sorunu Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Mevsimlik işçiler neredeyse ömür boyu çalışsalar bile prim gün sayısını tamamlayamadıkları için emekli olamıyorlar, çalışmadıkları süre içerisinde iş akitleri askıda olduğu için işsiz sayılmıyorlar, işsiz sayılmadıkları için de işsizlik ödeneğinden yararlanamıyorlar. 
Öz Gıda İş Sendikası olarak bugün burada Çaykur’da çalışan Mevsimlik İşçilerimiz adına hükümetimizden kadro talebinde bulunuyoruz. 
Çaykur‘da çalışan mevsimlik işçiler kadroya geçerek kimseye muhtaç olmadan rızkını kazanmak istiyor. Çaykur’da çalışan Mevsimlik işçiler kadro istiyor. Mevsimlik işçiler uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. Bu konuda Hükümetin yetkili organları tarafından yapılacağı söylenen düzenlemelerden Çaykur da çalışan mevsimlik işçiler kapsam dışında bırakılmasın ayrımcılık yapılmasın istiyoruz.

Çaykur’un KPSS ile değil, kendi iç bünyesinden ön lisans ve lisans mezunu 2460 işçi arkadaşımızın içinden sınav ile memur alımı yapmasını talep ediyoruz. Memur kadrolarının yaş çay alımında ve budama projesinde çalışan experlerimiz, imalatta çalışan vardiya sorumlularımız ve kurumumuzun çeşitli bölümlerinde yıllardır çalışan liyakatli işi öğrenen lisans ve lisansüstü mezun işçilerimizden alınması kurumunda menfaatine olacaktır. 
Çaykur çay işletmelerinde yetkili sendika olduğumuz günden bugüne kadar kurum bünyesinde çalışan bütün işçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında çok ciddi çalışmalar yaptık ve birçoğunu da çözüme kavuşturduk çok şükür. Öz Gıda İş Sendikası olarak, kadro sorunu yaşayan mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunlarını yakından biliyor ve tam çözümü için mücadele ediyoruz. 
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ ve Rize Şube Başkanlığımız öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ile birçok kez görüşerek Mevsimlik işçilerin kadro sorununun çözümü ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda dosya takdim etmiş ve çözüm talebinde bulunmuşlardır. 
Ayrıca Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı, Rize Milletvekillerimiz Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı ve Ak Parti İl Başkanımız İsak Alim’e de kapsamlı dosya hazırlanarak destekleri istenmiştir. 
Bunun üzerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı, Rize Milletvekillerimiz Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı ve Ak Parti Rize İl Başkanımız İsak Alim, gerekli görüşmeleri defaatle yaparak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin ve tüm muhataplarına sorunları aktarmış çözüm talebinde ısrarla bulunmuşlardır. Bu görüşmeler kesintisiz olarak devam etmektedir.
Buradan bir kez daha Mevsimlik İşçiler adına kendilerine teşekkür ediyoruz. 
Mevsimlik İşçilerimizin günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir şekilde yaşayabilmesine imkân tanıyacak bir düzenlemenin gerekli olduğu talebimizi bir kez daha yineliyor, ÇAYKUR mevsimlik işçisine kadro talebimizi tekrar ediyoruz. 
Öz Gıda İş Sendikası, Rize Şube Başkanlığımızla birlikte her zaman işçinin, emekçinin, alınteri dökenlerin yanındadır. Mevsimlik işçilerimiz adına mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.