Çaykur`dan Türkel`e yalanlama

Çaykur`dan Türkel`e yalanlama

Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 2013 yılı yaş çay kampanyası ikinci sürgün çay alımlarını bugün itibariyle başladığını söyledi.

Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 2013 yılı yaş çay kampanyası ikinci sürgün çay alımlarını bugün itibariyle başladığını söyledi. Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü`nde yaptığı açıklamada, birinci sürgün yaş çay alımlarını sonlandırdıklarını ifade ederek, "Birinci sürgünde üreticimizden toplamda 231 bin 329 ton yaş çay alımı yaptık. Üreticimize bu çayların bedeli olarak 145 milyon liralık bir ödeme yaptık. Ay sonuna kadar birinci sürgün bedeli olarak 73 milyon liralık bir ödeme daha yapacağız. Birinci sürgünde satın aldığımız yaş çaydan 46 bin ton kuru çay üretimi gerçekleştirdik." dedi.

İkinci sürgün yaş çay alım kampanyasını bugün itibariyle başlattıklarını belirten Sütlüoğlu, "Üreticimiz birinci sürgünde olduğu gibi tarlasına erken girsin ve bizlere taze çay getirsin. İkinci sürgünde kontenjanımız dekar başına 375 kilogramdır. İkinci sürgün sezonunun bizim ve üreticimiz açısında hayırlı olmasını diliyorum. Kurum olarak yakın bir zamanda `didi` isimli soğuk çayımızla piyasada yerimizi aldık. Tüketicimiz soğuk çayımızı çok sevdi. Hedefimiz soğuk çay projesinde Türkiye`de lider, dünyada ise önemli bir yer edinmektir." şeklinde konuştu.

"ÇAYKUR, PARAYI Hakan Şükür`E DEĞİL TRT`YE ÖDÜYOR"

Sütlüoğlu, Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel,`in Çaykur`un AK Parti Milletvekili Hakan Şükür`ün de katıldığı bir spor programına sponsor olmasına gösterdiği tepkilerin yersiz olduğunu söyledi. Sütlüoğlu, şöyle dedi: "Çaykur parayı Hakan Şükür`e vermiyor. Sanki para Hakan Şükür`e gidiyormuş gibi lanse edildi. Çaykur parayı TRT`ye veriyor. TRT ile iki yıllık anlaşmamız karşılığı olarak 1 milyon 760 bin liralık bir reklam ödemesi yaptık. Bu para TRT`de yayımlanan Stadyum programında yer alan reklamlarımız için verilmiştir. Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Türkel`in açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Sendika toplu iş sözleşmeleri kapsamında bizden toplamda 137 milyon liralık bir talepte bulundu. Bu rakamı ödemenin mümkün olmayacağını onlara söyledik. Sendika ile toplu iş sözleşmelerinin yeniden görüşülmesi şu an için söz konusu değildir."

Sütlüoğlu, kaçak çay konusunda da halkı bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Bilgilendirmelerimizde, kaçak çayın insanları zehirlediğini, `çay içiyorum` derken hayatları riske attığını anlatıyoruz. Kaçak çayın yoğun olarak tüketildiği Güneydoğu`da her eve giderek kaçak çay konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Yaptığımız bilgilendirme çalışmalarından olumlu sonuçlar aldık. Güneydoğu`da inşallah artık Türk çayı damak tadı olacak."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.