ÇAYKUR’DAN YENİ DAMIZLIK KLON ÇAY BAHÇELERİ HAYATA GEÇİYOR. ATIL KULLANIM DIŞI ALANLARIN TEMİZLENİP SIFIRDAN YENİ DAMIZLIK KLON ÇAY BAHÇESİ YAPMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

ÇAYKUR’DAN YENİ DAMIZLIK KLON ÇAY BAHÇELERİ HAYATA GEÇİYOR. ATIL KULLANIM DIŞI ALANLARIN TEMİZLENİP SIFIRDAN YENİ DAMIZLIK KLON ÇAY BAHÇESİ YAPMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Çaykur’da Ziraat Çay Bahçesi, Çay Araştırma Enstitüsü Hayrat Fidanlığı ve birçok çay fabrikasında atıl kullanım dışı alanların temizlenip sıfırdan yeni damızlık klon çay bahçesi yapma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya ALİM; “Teşekkülümüzce, ekonomik ömrünü tamamlamış verimden düşmüş çay bahçelerinin yüksek verimli tescil edilmiş çay çeşitleri ile yenilenmesi kapsamında çay üreticilerine örnek teşkil edecek model çay bahçesi ve aynı zamanda mevcut damızlık klon çay bahçelerin artırılması yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.  

Bu kapsamda öncelikli olarak teşekkülümüze ait atıl durumda bulunan mevcut arazilerin değerlendirilerek damızlık çay bahçeleri oluşturulmuştur. Aynı zamanda değişik rakım ve arazi şartlarında tesis edilen damızlık klon çay bahçeleri ile de gelişim performansları test edilmiş olacaktır. Bu amaçla ilk kez başta, Selimiye Çay Fabrikamızla, Kalkandere Çay Fabrikamızda brik ç ay önce başlattığımız olduğumuz çalışmalarımız çok verimli olmuştur.

Yine, Çay Araştırma Enstitüsü Hayrat Fidanlığımız ve Ziraat Çay Bahçemizdeki atıl olan kullanım dışı uygun boş alanlar başta olmak üzere 10 dönüm damızlık sıfırdan yeni klon çay bahçesi tesis edilmiştir. Bu bölgelerde ve bir kısım çay fabrikamızın çevresinde bulunan ölü ve atıl toprak alanları temizleyip damızlık bahçe olarak verimli konuma getirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız çayımızın geleceği için çok önem arz etmektedir. “şeklinde ifade etti.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum