ÇAYÜDAD ve MUHTARLARDAN ÇAYKUR'A DESTEK , 5 GÜN DAHA SABREDİN

ÇAYÜDAD ve MUHTARLARDAN ÇAYKUR'A DESTEK , 5 GÜN DAHA SABREDİN

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) üyeleri ile Rize Merkez Muhtarlar Derneğine bağlı muhtarlar, ÇAYKUR’a destek açıklamasında bulundu.

Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan KAYA yaptığı açıklamada Çay müstahsillerinin yanlış çay toplama politikasından dolayı bu sıkışıklıktan yararlanan özel sektörün fiyatı aşağı çekip çay almasına üreticilerden neler yapılacağını söyledi..

ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi'de 17 Mayısta Çay toplanmaya başladı.Bugün Çaykur günlük kapasitesi tam anlamıyla almaktadır.. Ama çay üreticileri gelen çayını biran önce vermek uğruna 1 tl eksiğine özel sektöre vermektedir..

YAKLAŞIK HER GÜN 5 MİLYON TL ÜRETİCİNİN CEBİNDEN ÇIKMAKTADIR

Önerimiz şudur Destek verdiğimiz Devlet yetkilileri bu üreticiye destek versinler onları buraya bekliyoruz..Üreticiyede bir çağrımız var, Çaykur'un kotaları yüksek çayınızı planlı şekilde toplayın..Haziran'ın 5'şinde bütün kotalar kalkacak. 5 günden sebep lütfen ucuza çay satmayalım.Bilinçli olalım.. Çaykur'un kotası 10 bin ton yeterli değil demekki. Fabrikasını işletemeyen özel sektör fabrikalarını Çaykur kiralasın.. Çaykur daha fazla fabrika açarsa bu iş engeller..Özel sektörün eline düşünce olacağı belli.Çay kanunu bu işin çözümü olacaktır dedi..

cayudat-1.jpg

cayudat-12.jpg

cayudat-13.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum