ÇBİ’ye Kızılay’dan Madalya

ÇBİ’ye Kızılay’dan Madalya

Türk Kızılayı, Van depreminde arama kurtarma çalışmalarına verdiği ekip desteği ve yaraların sarılması için sağladığı finansman desteğinden dolayı Çayeli Bakır İşletmeleri’ni (ÇBİ) madalya ile ödüllendirdi.

Türk Kızılayı tarafından ÇBİ’nin 2011 yılında Van’da yaşanan deprem sonrasında Kızılay’a sağladığı finansal yardım ve deprem bölgesine gönderdiği kurtarma ekibi nedeniyle Genel Müdür Iain Anderson’a bir madalya verildi.
ÇBİ’nin kurtarma ekibi, şirketin sosyal sorumluluk politikası çerçevesinde, afet yaşanan bölgelerdeki çalışmalara destek veriyor. Van depreminde de ÇBİ kurtarma ekibi üyeleri enkaz altındaki insanların hayata döndürülmesi için ciddi çaba harcadı.
Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan’ın da hazır bulunduğu ödül törenine, ÇBİ’yi temsilen ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, Dış İlişkiler Müdürü Dr. Ercan Balcı ile birlikte Emniyet-Sağlık-Çevre Müdürü Mehmet Eğriboyunoğlu katıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇBİ Dış İlişkiler Müdürü Dr. Ercan Balcı, afet dönemlerinde sağladığı desteklerle önemli bir toplumsal işlev gören Kızılay tarafından bir madalya ile ödüllendirildiklerini söyledi.
"ÇBİ’nin kendi bünyesinde oluşturduğu kurtarma ekibi, şirketimizin sosyal sorumluluk politikası çerçevesinde deprem bölgesinde gönüllü olarak görev almış ve canla başla çalışarak hayat kurtarmıştır" diyen Balcı, Kızılay’a sağladıkları finansal desteğin de kurumsal sorumluluk anlayışının bir parçası olduğunu söyledi. Bu alanda faaliyet gösteren kurumlara destek vermeyi bir misyon olarak gördüklerini anlatan Balcı, "Bu çabalarımızı takdir etme duyarlılığı gösteren Kızılay yöneticilerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.