CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka Rize'de

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka Rize'de

ÇAYTV'DE CANLI YAYINA KATILDI..Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazliaka, ‘Yaşam Hak’ Projesi kapsamında Rize’ye geldi.

Biz Bu Projeyi Kadına Şiddeti Önlemek İçin Başlattık
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazliaka, ‘Yaşam Hak’ Projesi kapsamında Rize’ye geldi. Nazlıaka, ‘Yaşam Hak’ Projesi ile kadına karşı şiddet ve çocuk istismarının önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 


Öte yandan Nazlıaka, programda CHP’ye katılan kadın üyelere de rozet taktı. Programa CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal Tavukçuoğlu, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, kadın kolları ilçe başkanları ve partililer katıldı. 


Törende ilk konuşmayı CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal Tavukçuoğlu yaptı. Tavukçuoğlu konuşmasında, “Karadenizli kadınlar olarak Atatürk’ un bizlere teslim ettiği kadın hakları meşalesi elimizde bu günü ve geleceği aydınlatıyor. Bu salondaki kadınlar hep birlikte elele bir dayanışma büyütüyoruz. Eşitliğin sağlandığı, hakların kabul gördüğü, şiddetten uzak tacizin ve tecavüzün olmadığı bir toplumu inşa etmek için buradayız. Hiçbir kadın yalnız değildir, kadın dayanışması kadınların en büyük gücüdür ve gücümüzü birbirine güvendikçe artıyor Gücümüz Kaçkarların zirvesini inletiyor O zirvedeki bir kar tanesi kopup çığ olup gelsin ve değişimi başlatsın diye buradayız” dedi.

nazliaka.jpg
Türkiye’deki kadına şiddet olaylarına dikkat çeken Nazlıaka, “Günde en az 3 kadın katlediliyor. Mevcut iktidar ise sadece ayıplamakla, kınamakla geçiştiriyor. Samimi bir duruşları olmadıkları için biz ‘Yaşam Hak’ Projesi ile tüm şiddete maruz kalan kadınlara istismara uğrayan çocuklara destek sunmak istedik. Bu proje sadece bugünün projesi değildir, bu proje iktidara geldiğimizde yapacaklarımızın da yol taşlarını ördüğümüz bir projedir” dedi. 


Nazliaka, “Neler yapıyoruz? Barolarla protokoller imzalıyoruz. Rize Barosu ile henüz imzalayamadık, imzalamayı umut ediyoruz. Bu doğrultuda tüm şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki destek ve adli yardım hizmeti sunuyoruz. Psikolojik, Rehberlik ve Danışmanlık Derneği ile yaptığımız protokol çerçevesinde 81 ilde tüm şiddet mağdurlarına psikolojik danışmanlık desteği hizmeti sunuyoruz. Ayrıca kadın dernekleri hemhal oluyoruz. Kız kardeşlerimizin zor zamanlarında yanlarında oluyoruz” diye konuştu. 
Kadın kollarımızın olmadığı ilçelerimizi tespit ettik. Rize’de de sanırım örgütlenmeyen 2 ilçemiz var. Şubat ayına kadar örgütlenmediğimiz hiçbir ilçe kalmayacak. Örgütlenmediğimiz hiçbir il kalmadı. Ancak örgütlenmediğimiz hiçbir ilçe de kalmayacak. Yılsonuna kadar da örgütlenmediğimiz hiçbir mahalle, belde kalmayacak. Seçime giden süreçte yapmamız gereken şey örgütlenmek. Örgütlü bir gücün karşısında hiçbir güç duramaz.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazliaka ÇAYTV CANLI YAYINI TEKRAR İZLE

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.