CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'den Çağrı: "Yaş Çay Paralarını Bayramdan Önce Ödeyiniz"

CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ, ÇAYKUR YETKİLİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNARAK, YAŞ ÇAY ALIM BEDELLERİNİN KURBAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE ÖDENMESİNİ TALEP ETTİ. BAŞKAN DENİZ, ÇAY ÜRETİCİLERİNİN MAĞDURİYETİNİN BİR AN ÖNCE GİDERİLMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADI

Saltuk Deniz, 2 Haziran'da düzenlenen Çay Mitingi'ne katılım gösteren Genel Başkanları ve binlerce çay üreticisine teşekkür etti. Pazar günü gerçekleştirilen mitinge her görüşten çay üreticisinin katıldığını ve "Çay İttifakı"nın oluşturulduğunu belirten Deniz, tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler, partiler ve kooperatif temsilcilerine de teşekkürlerini iletti. Mitingde herhangi bir partinin bayrağı taşınmazken, sadece "Çay’da Sömürüye Son", "Açıklanan Yaş Çay Alım Fiyatlarını Kabul Etmiyoruz" yazılı afişlerin yer aldığına dikkat çekti.

Başkan Deniz, mitinge katılımın yoğun olmasının, bundan sonra kimsenin kendi başına hareket edemeyeceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Yaş çay alım fiyatının 25 TL olması yönündeki taleplerinin devam edeceğini belirterek, çay üreticilerinin uğradığı haksızlıkları dile getirmeye devam edeceklerini ve çayda sömürü sona erene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Deniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çaykur yetkililerine sesleniyoruz. Açıklanan yaş çay alım fiyatlarından dolayı mağdur edilen çay üreticilerimizin en azından Kurban Bayramı'na biraz daha rahat girmesini sağlamak için yaş çay alım bedellerini Kurban Bayramı'ndan önce ödeyin. Kurban Bayramı'ndan önce ödeyiniz ki mağdur edilen çay üreticilerimiz biraz nefes alsınlar. Bir kez daha Çaykur yetkililerine sesleniyoruz. Yaş çay alım bedellerinizi Kurban Bayramı’ndan önce ödeyiniz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.