CHP Rize'den Pandemi Önerisi

CHP Rize'den Pandemi Önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı'ndan salgın önerisi: "Test sayıları arttırılsın, vakalar günlük açıklansın, ortak bir çalışma platformu oluşturulsun"

CHP Rize İl Başkanlığı, koronavirüs salgını ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Rize'de 1 aylık vaka sayısının 3 binli rakamlara yaklaştığının tahmin edildiği belirtilirken vaka/test oranının yüzde 20'lere olduğu yani test yaptıran her 5 kişiden birinde Kovid-19 tespit edildiği ifade edildi.


Bu oranın Türkiye’nin günlük oranından oldukça yüksek olduğu aktarılan açıklamada "Tabi ki bu rakamlarımız ve analizlerimiz basında yer alan bilgilere göre bir tahmin yürütmedir. Ama vatandaşlarımızın bizlere aktardıkları bilgilere göre de bu analizlerimizin doğruya yakın olduğunu düşünüyoruz. Kamu görevlilerinin, Sağlık Müdürünün ve Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığına inanıyoruz, görüyoruz. Fakat iş yasaklamakla bitmiyor. Her gün önlemlerinizi alın diye ilan etmekle de çözülmüyor. Vatandaşlarımızın da bireysel olarak korunmalarına dikkat etmeli, açıklanan önlemlere uymaları gerekmektedir. Oysa ki yapılacak iş basit 'Maske tak, sosyal mesafeye uy, Temizlik kurallarına dikkat et.' Bir süre daha bu salgınla birlikte yaşayacağız. Önümüzde kritik Birkaç ay var. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek için bireysel olarak önlemlerimizi en üst seviyede almamız gerekiyor." denildi.


Kamu görevlilerinin daha etkin önlemler almasının gerektiği ifade edilen açıklamada "Demiştik demek istemiyoruz. Daha önce de uyardık eğer uyarılarımıza dikkat edilseydi bugün geldiğimiz noktada olmazdık. O nedenle yeniden yetkililere sesleniyoruz ve çağrıda bulunuyoruz." cümleleri kullanıldı.
CHP Rize İl Başkanlığı; yapılan anonslar ve çağrıların yeterli olmadığını ifade ederek Rize’de vaka sayılarının ilçe ilçe günlük olarak yayınlanmasını ve test sayılarının arttırılarak yaygınlaştırılmasını talep etti. 


CHP, Rize ‘de bu konuda topyekün bir seferberlik ilan edilmesini ve bunun için tüm partiler, STK’lar, resmi ve özel kuruluşların birlikte hareket ederek ortak bir çalışma programının oluşturulmasını teklif etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.