Çiftçi, "Coğrafya Kaderdir"

Dere yataklarına ev yapılması konusunda gelen eleştirileri yorumlayan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, "Bize 'Dere yataklarına, eğimli araziye ev yapılır mı?' diye soruyorlar. Tamam, yapılmaz. Peki kardeşim biz nerede ev yapacağız?" dedi.

Çay TV ekranlarında yayınlanan "Gündem" programına konuk olan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Orhan Yazıcılar'ın sorularını yanıtladı.

13 Temmuz'da Çayeli ilçesi ve Madenli Beldesi'nde gerçekleşen afet sonrası Çayeli Belediyesi'nin yaklaşık 250 bin TL destek aldığını ifade eden Çiftçi, "Bununla ilgili AFAD ile görüşmelerimiz devam ediyor. Biz AFAD'a hasar tespitleri yaptırdık. Onlar da bize altyapı hasarlarında bize yardımcı olacaklarını söylediler" dedi.


"Coğrafya Kaderdir"
Dere yataklarına ev yapılması konusunda gelen eleştirileri yorumlayan Çiftçi, "İbn-i Haldun'un bir sözü var. Katılırız, katılmayız. 'Coğrafya kaderdir'. Bize bazen 'Dere yataklarına ev yapılır mı?' diye soruyorlar. Tamam, yapılmaz. Sonra bir başka heyelan oluyor. 'Eğimli arazide ev yapılır mı?' diye soruyorlar. Peki kardeşim biz nerede ev yapacağız? Burada önemli olan gerekli tedbirleri almak" ifadelerini kullandı.


Aynı bölgede üçüncü kez afet yaşandığını aktaran Çiftçi, önceki afetlerin ardından bölgede yüzeysel bir çalışmanın yapıldığını ifade ederek "Bu sefer bölgeye üç bakanımız geldi. Gerekli aksaklıkları biz de kendilerine ilettik. Bunlar da kabul gördü" diye konuştu.

"Andon Suyuna Mahkumuz"
Çayeli'nde yaşanan su sorununa da değinen Çiftçi, ilçede bu noktada en büyük sıkıntının alternatif bir suyun olmaması olduğunu ifade etti. Şu anda ilçenin Andon suyuna mahkum olduğunu aktaran Çifçti, vatandaşların binalarda su depolarını yapmalarının  gerekli olduğunu belirtti.
Seslidere projesinin maliyetinin 75 milyon TL olduğunu ifade eden Çiftçi, projenin ihale aşamasında olduğunu aktararak bu konuda İl Bank Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in önemli yardımları olduğunu belirtti.

"Gelmeyecek Gibi Hazırlık Yapın"
İki koldan doğalgaz çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Çiftçi, önümüzdeki kış ayında gazın ilçeye verileceğini aktardı. Yaşanabilecek herhangi bir aksiliğe karşı vatandaşları uyaran Çiftçi, doğalgaz gelmeyecek gibi vatandaşların hazırlıklarını yapmasını önerdi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.