Cimilli İbo'dan Sevindirici Haber: "Yoğun Bakımdan Çıktım"

Cimilli İbo'dan Sevindirici Haber: "Yoğun Bakımdan Çıktım"

Koronavirüs teşhisi ve böbrek yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alınan Rizeli sanatçı Cimilli İbo, yoğun bakımdan çıktığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs teşhisi konulan ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle Gölcük Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım altına alınan Rizeli türkücü İbrahim Özer (Cimilli İbo) yoğun bakımdan çıktığını duyurdu.

Cimilli İbo Kimdir?

Karadeniz’li sanatçı Cimilli İbo yani İbrahim Özer özellikle kemençesi ve seslendirdiği eğlenceli ve hareketli şarkıları ile müzik sevenleri coşturmaktadır. Yaptığı espriler, farklı kişiliği ve tarzı ile büyük beğeni toplayan Cimilli İbo Türkü söylemeyi çok sevdiğini bu sebepten dolayı Lise eğitimini yarıda bıraktığını belirtmiştir. Trabzon’da doğan ancak aslen Rize İkizdere Cimil Köyü’ndendir.

Cimilli lakabını köyünden dolayı almıştır. Doğmadan önce köylerinin yandığını ve neredeyse tüm evlerin kül olduğunu, sadece bir iki evin sağlam kaldığını bu nedenle ailesinin Trabzon’a taşındığını ve orada doğduğunu belirtmiştir. Babası hep okumasını istesede o kemençe çalmayı ve türkü söylemeyi çok sevmiş bu nedenle sürekli evden kaçmıştır. İlk olarak İzmir ardından İstanbul’daki akrabalarının yanına gitmiş, Lise eğitimini de müzik hayatı için yarıda bırakmıştır. Bugüne kadar Sibelim, Hasretim Hepinize, Cayır Cayır Yanayi, Şakacı, Oyna, Kakara Kikiri, Cimilli İbo ve Fıkralar, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Konser Coşkusu, Cimil’linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını atmıştır.

 


 

İlgili Haberler
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.